logo

Мелиса спря да пие алкохол, последвалото е невероятно

Мелиса спря да пие алкохол, последвалото е невероятно

Организаторката на събития Мелиса Лионет признава, че е започнала да страда от алкохолна зависимост на 15-годишна възраст

33-годишна австралийка се отказа от ежедневната употреба на алкохол и разказа за изумителните промени в живота си, пише Daily Mail.

Организаторката на събития Мелиса Лионет признава, че е започнала да страда от алкохолна зависимост на 15-годишна възраст. Тя обяснява, че като дете е отгледана от строгата си баба и на фона на кавгите им започнала да страда от депресия и да я измъчват мисли за самоубийство.

За да облекчи емоционалното си състояние, започнала да пие алкохол. 

56-г. жена спря да се налива с алкохол и ето какво се случи СНИМКИ

Когато пораснала, станала организатор на различни развлекателни събития, на които също често пиела спиртни напитки с гостите. С течение на времето тя започнала да забелязва чести промени в настроението, нерешителност, ниско самочувствие и депресия.

През 2019 г. Мелиса се записала на 30-дневна програма за детоксикация, която й позволила да види какъв би могъл да бъде животът й без алкохол.

Дебелана спря алкохола и с тялото й се случи нещо невероятно СНИМКИ

Младата жена подчертава, че осъзнаването на действителните щети, които алкохолът причинява на организма си, й е помогнало да се откаже завинаги от зависимостта си.  

Тя обяснява, че алкохолът има пагубен ефект върху черния дроб, сърцето и мозъка, а също така причинява храносмилателни проблеми. Освен това намалява качеството на съня, причинява умора и влошава външния вид.

Според диетолози и фитнес треньори, отказът от алкохол за поне един месец подобрява паметта, яснотата на ума, съня, облекчава тревожността и депресията и насърчава загубата на тегло и прочистването на черния дроб. 

На всички, които искат да се откажат от този порок, австралийката препоръча комуникацията с хора, водещи здравословен начин на живот.

Знаете ли, че това е най-вредният начин на пиене на алкохол

"Можете също така да се присъедините към група на анонимни алкохолици или тематичен онлайн форум, където ще получите подкрепа от съмишленици", казва тя.

Жената съветва също така да научите малко повече за ефекта, който алкохолът оказва върху човешкото тяло. Тя отбелязва, че в това са й помогнали книгите "Quit Like A Woman" на Холи Уитакър и "Annie's Naked Mind" на Ани Грейс.

Момиче спря алкохола за 3 седмици и ето какво се случи ВИДЕО

Австралийката отбелязва и значението на психотерапията. "Трябва да разберете какви преживявания са ви накарали да пиете и да ги премахнете из основата", посочва в заключение тя. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Ruga

Ruga 22.10.2021 11:44

Обича рагъцоне и смуконе.