Момиче се роди със смайващо малки ръце и крака, изглежда шокиращо СНИМКИ

Момиче се роди със смайващо малки ръце и крака, изглежда шокиращо СНИМКИ

Околните обикновено коментират, минавайки покрай нея, че девойката прилича на Малечка Палечка

Чандлър Крюс е родена в Литъл Рок, Тексас. Още от раждането й, лекарите са забелязани, че има нещо нередно с нея. Направени са й генетични тестове и е установено, че бебето има сериозно заболяване.

44-г. дебелана се превърна в секси мадама с този прост трик

Чандлър е диагностицирана с една от най-честите форми на нанизъм, ахондроплазия.

Това заболяване се характеризира с това, че през годините процесът на превръщането на хрущиялна в кост се забавя.

Дебелана, която не можеше да си обуе сама чорапите, отслабна драстично и е неузнаваема СНИМКИ

Тази генетична мутация засяга цялото тяло, но е най-забележима в ръцете и краката. Визуално изглежда, че те са няколко пъти по-къси от необходимото, особено ако сравните размера им с параметрите на човешкото тяло.

Ахондроплазията води до различни видове ортопедични проблеми и влошаване на двигателната активност. Например, на Чандлър й е трудно да ходи дори на къси разстояния, докато расте.

Проявата на заболяването е особено забележима, когато тя е навършила 7-8 години. Следователно, когато Крюс е отишла на училище, тя изпитала трудности в процеса на социализация. Децата й се смеели и я сочели. Момичето изтърпяло тези подигравки, а след това се затворило в стаята си вкъщи и заплакало.

В даден момент Чандлър осъзнава, че това не може да продължава така. Когато навършва 16 години, тя моли майка си да обмисли възможността за удължаване на крайниците.

По това време момичето било високо само около метър, а краката й били силно извити. Девойката изпитвала перманентни болки. Чандлър мечтаела да отиде на училищния бал в красива рокля и да докаже на връстниците си, че може да живее нормален живот и да се чувства щастлива.

Чандлър претърпяла сложна операция в Балтимор. Краката й ръцете й били удължени с 32 сантиметра. А височината й след интервенцията вече била 150 см/

Лечението и рехабилитацията били изключително трудни, но Чандлър знаела, че всичко си струва. Момичето вече имало тялото на мечтите си. Именно тогава решила да започне да ходи на фитнес и танци.

Чандлър успешно завършила училище и започнала да подкрепя хората, които страдат от същото заболяване като нея. Тя не губи надежда за нормален живот. Момичето е положителен пример, че стига човек да има желание, може да постигне всичко./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

Коментирай