logo

Момичетата полудяха по тази пластична процедура, а тя е смъртоносно опасна!

Момичетата полудяха по тази пластична процедура, а тя е смъртоносно опасна!

Интервенцията се радва на голяма популярност благодарение на социалните мрежи и инфлуенсъри като Ким Кардашиян

Популярна пластична операция за увеличаване на задните части се оказа смъртоносно опасна, пише Daily Star.

Става въпрос за процедурата Brazilian Butt Lift, при която хирургът извлича мазнини от тялото на пациента чрез липосукция, след което ги вкарва в задните части, като по този начин увеличава размера им.

Въпросната интервенция се радва на голяма популярност сред младите момичета благодарение на социалните мрежи и инфлуенсъри като Ким Кардашиян например. 

По думите на създателя на клиниката Frati Cosmetic Surgery Рикардо Фрати Brazilian Butt Lift е "рискова процедура", тъй като има висок процент на смъртност - 1 на 3 000.

Почти всяка жена се подлага на тази козметична процедура, а тя води до рак на гърдата

След нея жените често се сблъскват с усложнения, предизвикани от мастна емболия - натрупване на мазнини в съдовете, което води до блокиране на притока на кръв.  

"Сред усложненията са некроза на мастната тъкан, целулит, деформация на задните части, отравяне на кръвта и в краен случай - смърт", казва лекарят и добавя, че заради високата смъртност, тази операция е забранена във Великобритания.

Въпреки това, в желанието си да се сдобият с апетитно дупе, много пациентки отиват в друга страна и пръскат луди пари, за да се подложат на процедурата. 

"Много хора пътуват до други страни заради операцията, която често се извършват от неквалифицирани хирурзи, работещи на места, които не са подходящи за хирургични операции, особено за толкова сложни като тази", казва още д-р Фрати.

Майка на 3 деца умря след операция за "бразилско дупе" дни след рождения й ден

Пред изданието моделки, блогърки и бизнесдами, които са се подложили на Brazilian Butt Lift, разказват за ужасните последици от операцията и призовават всички да се откажат от нея.

Телевизионната звезда Натали Харис например се жалва от гной от шевовете, а OnlyFans моделът Шилпа признава, че не е можела да седи на дупето си 6 месеца след операцията.

"Понякога ми се иска никога да не съм се подлагала на операцията. Определено съжалявам, че започнах толкова млада. Чувствах се притисната от социалните медии", казва Харис, която е пътувала до Турция, за да се подложи на интервенцията. 

"Цялото преживяване беше ужасяващо. Изплаках си очите, изпитах страшно много болка", добавя тя. 

Най-големите митове и истини, свързани с пластичната хирургия

Дупето й започнало да изглежда деформирано скоро след процедурата и се наложило да се подложи на още една, която да коригира неуспешната първа операция.  

"Тази първа операция беше неуспешна и веднага след процедурата имах усложнения. Когато въздействието на болкоуспкояващите отшумя, започнах да изпитвам остри болки в краката, имах и затруднения с дишането", споделя пък Шилпа, която се е подложила на процедурата  в клиника в Маями. 

"Нужни бяха още 49 000 паунда, за да се поправят щетите", добавя тя. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!