logo

Почти всяка жена се подлага на тази козметична процедура, а тя води до рак на гърдата

Почти всяка жена се подлага на тази козметична процедура, а тя води до рак на гърдата

В експеримента са участвали 46 709 представителки на нежния пол

Учени са направили ново проучване, свързано с една от най-популярните козметични процедури сред жените.

Стеф едва не умря след боядисване на косата при фризьорка

Почти всяка дама я прави многократно през живота си, а оказва се, според изследователите, че именно тя може да доведе до развитието на много коварна болест, от която умират милиони представителки на нежния пол по цял свят.

Става въпрос за рак на гърдата.

Внимание, боите за коса се оказаха супер опасни

В експеримента са участвали 46 709 жени, които повече от десетилетие са били проследявани по време на козметичната процедура.

Оказва се, че дамите, които боядисват косата си са с 9% по податливи към развитие на рак на гърдата, отколкото тези, които са заложили на естествения си цвят. В същото време афроамериканките, които прилагат багрилата за коса на всеки два месеца, процентът на податливост към тази болест скача на 60.

Те бяха истински красавици, но любовта им към солариума ги превърна в... СНИМКИ 18+

В допълнение, има 30%по-голяма вероятност всички дами, които използват химически продукти за изправяне на косата си, да заболеят от коварната болест, в сравнение с тези, които са се отказали да използват такива продукти.

Според доктор Дейл Сандлър именно химичните продукти като боята за коса са много опасни и спирането на употребата им може значително да намали вероятността от заболяването рак на гърдата.

През ноември месец тази година именно боядисването на косата причини сериозни здравословни проблеми на британска студентка. Тя бе в болница заради алергична реакция към една от съставките в боята.

След процедурата отокът обхваща очите й, след това шията, а скалпът на момичето има изгаряния. Тя трябвало да лекува с месеци щетите. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай