Тайната падна: Ето как да пиете вода, за да отслабвате

Тайната падна: Ето как да пиете вода, за да отслабвате

US специалисти изброиха кои напитки пречат и кои помагат в битката с излишните килограми

Диетолози от САЩ посочиха най-правилния начин за пиене и отслабване и изброиха кои напитки пречат и кои помагат в битката с излишните килограми. Съветите на експертите се появиха в сайта Eat This, Not That!

Специалистите са категорични, че човек трябва да пие повече вода и чай и да се откаже от прекомерната консумация на спиртни напитки. 

Според диетолога Бренда Пералта чистата вода е основна напитка за всички, които искат да отслабнат.

"Изпивайки много вода, вие си осигурявате безпроблемно функциониране на всички системи на организма. Червата ви ще работят по-добре, а чувството за ситост ще се запази за по-дълго време", казва тя.

На 28 г. тя тежеше повече от майка си и ето какво се случи СНИМКИ

На същото мнение е и Клаудия Хлип. Тя припомня, че приемането на достатъчно количество течности спомага за регулиране на апетита и предотвратява пристъпите на глад. 

Според Пералта, друга важна напитка при отслабване е чаят. По думите й, няма никакво значение какъв точно е той, защото всички видове чай съдържат антиоксиданти.

Диетологът обаче съветва да се обръща повече внимание на зеления чай, тъй като той ускорява в по-голяма степен метаболизма и спомага за изгарянето на повече калории.

Експертите наричат ​​алкохола един от основните врагове на диетата.

"Алкохолните напитки обикновено са много калорични и могат да съдържат много захар - нещо, което трябва да се избягва на първо място от тези, които искат да отслабнат", казва диетологът Джейн Ковин. 

Дебеланка с увиснало коремче се превърна в гореща мадама ВИДЕО

Тя препоръчва да се пие не повече от чаша вино на ден и напомня, че отказът от алкохол значително намалява риска от чернодробни, сърдечно-съдови заболявания и дори някои форми на рак.  

Ако все пак се наложи да пиете, Ковин съветва в никакъв случай да не го правите на празен стомах.

"Това може да доведе до факта, че ще изядете много повече, отколкото сте планирали. На вечеря препоръчвам първата алкохолна напитка да бъде изпита половин час след началото на хранене. В този случай храната ще абсорбира значителна част от алкохола и няма да се напиете много", казва експертът.

Освен това тя съветва да се избягват сладките алкохолни коктейли, които съдържат не само калории, но и много допълнителна захар. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Стига

Стига 22.04.2023 8:07

простотии, бе. Кой обича вода (освен, ако не е прекалил със солта)? Бъбреците могат да преработят 750 мл. течност за 24 часа. Какви са тези препоръки за 2-3 литра на ден. Егати наливането, сърцето се претоварва.