Учени от университета в Съчуан установиха, че храните, съдържащи пробиотици, помагат в борбата с лошия дъх.
Според специалистите летливите серни съединения са причина за лошия дъх. Те възникват, когато бактериите на повърхността на езика разграждат протеините твърде бързо.
Невероятно: Какво ще стори на тялото ни чаша какао на ден
В хода на изследването учените установиха, че пробиотиците, открити във ферментирали храни като хляб с квас, кисело мляко, комбуча и мисо супа, помагат в борбата с лошия дъх.
„Пробиотиците могат да инхибират разграждането на аминокиселини и протеини от анаеробни бактерии в устата, като по този начин ограничават образуването на неприятни странични продукти. Пробиотиците помагат в краткосрочен план, но не повлияват значително причините за лош дъх, като плака и плака на езика", посочиха експерти от Китай.
7 ситуации във връзката, в които е по-добре да излъжете
За да запазите дъха си свеж, учените препоръчват да ядете редовно храни с пробиотици./jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!