Внимание, тези 3 съставки в шампоана са опасни! Ето защо

Внимание, тези 3 съставки в шампоана са опасни! Ето защо

Те буквално могат да убият косата, предупреждават трихолозите

Много често купуваме този или онзи продукт без внимателно да изучаваме състава му. Най-често това важи за козметичните продукти и по-специално за шампоана.

Трихолозите са сигурни, че разчитайки само на хубава бутилка при избора, вие бавно унищожавате косата си. 

Шокиращо: Това ще се случи с косата ви, ако не я миете с шампоан един месец (СНИМКИ)

Разбира се, не е необходимо да се отказвате от даден шампоан, ако забележите, че съдържа консервант, който не е много полезен.

Но оказа се, че има точно три съставки, които ако присъстват в даден шампоан, то той е много опасен за косата ни, защото буквално я убива.

Именно заради това от jenata.blitz.bg съставихме малко ръководство за това кои са опасните компонентите, които определено не трябва да присъстват в състава на шампоана.

Ето кои са те:

Формалдехид
Това е един от най-опасните компоненти в шампоана. Въпреки че повечето големи производители избират постепенно да премахнат формалдехида, понякога той може да се намери в по-малко известни марки. 

В основата си формалдехидът е канцероген, който се използва като консервант. 

Освен че има изключително негативен ефект върху качеството на косата, той може бавно да унищожи цялото тяло, ако не се откажете навреме от продукта, където формалдехидът е един от ключовите компоненти.

Одри: Цял живот се къпем неправилно, правим фатална грешка под душа! ВИДЕО

Силикони
Повърхностноактивните вещества в състава на шампоана нямат такъв разрушителен ефект като формалдехида, но тяхното присъствие трябва да ви е като „червена лампа“. 

Силиконите могат да бъдат водоразтворими и се използват в шампоани. По правило те са необходими за свързване на компонентите и в резултат на това остават върху косата под формата на филм. 

Струва ни се, че косата е станала по-гладка и не се наектрелизира? Всъщност това не е така, а този ефект ще бъде само временен. 

Постепенно косата ще стане по-тежка и ще загубите усещането за чистота.

Цял живот се къпем неправилно, правим фатална грешка под душа

Натриев хлорид
По-просто казано, говорим за обикновена сол. Производителите го добавят, за да направят шампоана по-гъст, така че не се учудвайте, ако забележите хлорид в състава на вашия шампоан. 

Често присъствието на този компонент в шампоана обяснява появата на сърбеж по скалпа и прекомерната сухота на косата. Ако забележите подобни прояви, то погледнете върху бутилката на вашия шампоан за бележки за наличието на натриев хлорид в състава. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

МИЛЕНИУМ

МИЛЕНИУМ 25.05.2022 12:51

БЛАГОДАРЯ

Плешо

Плешо 25.05.2022 16:51

Вече съм плешо, пишете по-рано бе!