logo

Жените полудяха от щастие заради тези новини

Жените полудяха от щастие заради тези новини

Оказа се, че има естествен начин за изсветляване на косата

Жените обичат промените. Най-често когато една дама иска да смени визията си залага на промяна в косата.

Честите процедури като боядисване, изсветляване, къдрене, изправяне и други могат обаче да увредят косата. 

„Правилото за шестте сантиметра” ще промени живота на всяка жена! (СНИМКИ)

Лятото по правило повечето дами предпочитат гривите им да са с по-светъл нюанс. Коафьорка от Великобритания обаче сподели новина, която зарадва всички жени.

Оказа се, че има как дамите да изсветлят косата си с натурални, безопасни и често срещани продукти. Лимон, ябълка, сода и мед – това е основата!

„Най-ефективният метод е използването на лимонена киселина. Ако имате естествено руса коса, тогава лимоновият сок ще ги направи още по-блестящи гриви“, каза Алекс Браунсел, съосновател на лондонската марка за красота Bleach London.

Половин лимон може да направи истински чудеса с косата ви (СНИМКИ)

Тя поясни, че единственото, което дамите трябва да направят е да намажат косата си (или само определи кучири – зависи от ефекта, който се търси) и след това да прекарат известно време така под слънчевите лъчи.

Но внимавайте – този метод може да бъде и вреден за косата: киселината в лимоновия сок може да унищожи структурата на косъма, ако престоите прекалено дълго време с „маската“.

Новини, които ще спасят куп жени по време на карантината

Друго средство за изсветляване на косата е ябълковият оцет. Необходимо е да се разреди с вода в равни пропорции. За най-добър ефект е добре този метод да се прилага върху косата няколко пъти в месеца.

Като бонус коафьорката сподели, че дамите могат да изсветлят косата си и със сода и мед. Трябва да ги смесите в равни пропорции, нанесете сместа върху главата си и изчакайте час, след което изплакнете косата с вода. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай