Чудо: Жена роди здраво бебе три месеца след смъртта си!

Чудо: Жена роди здраво бебе три месеца след смъртта си!

Бременна португалска спортистка, която е била в мозъчна смърт 3 месеца, е родила "дете чудо", малко преди да бъдат спрени поддържащите я системи. Талантливата 26-годишна каноистка Катерина Секейра е починала от мозъчна смърт, след като е претърпяла остър астматичен пристъп в дома си. Тогава е била бременна в 19-тата си седмица. 

Днес се проведе погребението на спортистката, чието бебе носи името Салвадор и е било родено в Порто, в 32-рата седмицата. 

Младо момиче с рядка генетична аномалия шокира лекарите! През февруари роди първото си бебе, а 26 дни по-късно...

Катарина бе атлет, който представяше Португалия на международни състезания. Тя е страдала от астма от дете. След страшния пристъп в дома й, Катарина е била поставена в кома, но е била обявена за мъртва още на 26 декември. 

На медийна конференция, ръководителят на неонаталния отдел на Университетския болничен център "Сао Хоао" разкрива, че бебето е било родено с тегло от 1,7 килограма и е също толкова здраво, колкото и всяко друго недоносено дете на същата възраст. 

Невиждано: Целият свят е шокиран от това гнусно нещо, което направи тази бременна жена!

Той споделя още, че Салвадор е "първото бебе, родено от майка с мозъчна смърт" в болницата. 

Майка на малко момченце взриви мрежата с ВИДЕО, в което показва какво прави цял ден, докато мъжът й мисли, че си почива

Катарина е била поддържана жива в продължение на 56 дни чрез дихателна апаратура, докато дишането й не се влошило. Това накарало лекарите да направят цезарово сечение и да извадят бебето ден по-рано от планираното. 

CM Journal се свърза с бащата на Салвадор, който потвърди, че ще отгледа бебето "чудо". Бруно Саполо обясни, че бебето е здраво и помоли медиите да уважат мълчанието му по темата. 

Акушерката Марина Мучо заяви, че цезаровото сечение е извършено в четвъртък, тъй като майката е имала влошено дишане и вентилирането е било затруднено. Това довело до някои промени в бебето. 

"Бебето не е изпитвало болка, но има някои промени, заради които трябваше да сложим край на бременността. Това беше най-доброто решение за детето", обясни тя./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай