Детските зъболекари посочиха 5 правила за орално здраве

Детските зъболекари посочиха 5 правила за орално здраве

Зъбчетата на малчуганите се сменят, но има неща, които задължително трябва да научат от ранна възраст

Всеки родител иска най-доброто за своето дете. От появата на му на този свят винаги мислим само за него и за това как да расте здраво, щастливо и обичано.

Понякога обаче в стремежа си да сме до малчуганите и да им осигурим най-доброто прекаляваме… но понякога!

Сега обаче от jenata.blitz.bg ще поговорим за здравето на децата. И по-специално за оралното им здраве.

Зъболекари разкриха кога е най-добре да мием зъбите си

И така от jenata.blitz.bg разговаряхме с редица детски зъболекари. Те коментираха какво трябва да направят родителите, за да са сигурни, че децата им имат здрави зъбки.

Според стоматолозите има пет много важни правила, които родителите трябва да спазват що се касае до зъбната хигиена на малчуганите.

„Първото правило трябва да започне да се спазва още с появата на първото зъбче на детето“, казват зъболекарите.

Ето кои са петте правила за орално здраве при децата:

Първо – трябва да започнете да наблюдавате устната кухина на вашето бебе от първия поникнал зъб. Първо, това могат да бъдат кърпички за зъби, след това детски четки за зъби и специална паста. Те трябва да бъдат избрани, като се вземат предвид възрастовите характеристики.

Второ – родителите трябва да избършат устата на детето си с кърпичка за зъби, за да предотвратят размножаването на инфекциите.

С това просто средство усмивката ви ще е здрава и красива, без да ходите при зъболекар

Трето – трябва стриктно да следите диетата си. Лекарите съветват да не се дават на децата сладкиши и плодове с високо съдържание на захар.

Четвърто –по време на сън производството на слюнка намалява, така че самопочистването практически не се случва. Важно е да научите детето си да мие зъбите си преди лягаме (разбира се и сутрин) от най-ранна възраст, за да сведете до минимум развитието на кариес.

Пето – зъболекарите напомнят, че кариесът е преди всичко инфекция. Затова е важно да се грижим за оралното си здраве като семейство. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай