logo

С това просто средство усмивката ви ще е здрава и красива, без да ходите при зъболекар

С това просто средство усмивката ви ще е здрава и красива, без да ходите при зъболекар

То има антибактериални и антисептични свойства, бори се с инфекциите, може да излекува венците и да намали кървенето

Всеки иска да има здрава и красива усмивка. Може би и затова се подлагаме на куп процедури, с които да направим зъбите си искрящо бели. 

Някои търсят специализирана помощ. Други прибягват до домашни процедури. За съжаление не всичко, което опитваме у дома, е ефективно и безопасно. Например, содата или водородният пероксид нараняват емайла.

Ако искате да опитате безопасен, но ефективен метод, с който да се сдобиете с красива усмивка, си заслужава да опитате етеричното масло от чаено дърво. То е напълно безвредно за зъбите и венците.

С него можете не само да избелвате, но и да почиствате зъбите си или просто да изплаквате устата. Дори зъболекарите позволяват употребата му.

Учени откриха плашеща връзка между зъбите и продължителността на живота

Етеричното масло от чаено дърво има антибактериални и антисептични свойства, бори се с инфекциите, може да излекува венците и да намали кървенето.   

Как да почиствате и изплаквате 

Процесът на почистване зависи от проблемите, които имате. При кариес и пародонтоза (и само за профилактика) добавете няколко капки директно върху четката с пастата за зъби по време на миене. След това е препоръчително да не ядете 2-3 часа.

При възпалени венци и кървене разтворете 5 капки в 1 чаша вряла вода и плакнете устата си 2 пъти на ден.

При болка в устната кухина навлажнете памучен тампон с маслото и нанасяйте през целия ден. Това ще помогне да облекчите дискомфорта. Същият метод помага и за лечение на ранички по венците.

Млада жена вече 10 години не си чисти зъбите, резултатът е интригуващ (СНИМКИ)

Друг метод, подходящ за профилактика, е изплакване на устата с разтвор с вода и няколко капки от продукта 3 пъти дневно.

Всички процедури трябва да се правят не по-дълго от 2-3 седмици, след което е необходимо да се направи почивка за още 2-3 седмици.

Избелване на зъбите с масло от чаено дърво

Продуктът ефективно премахва жълтата плака от емайла и предотвратява образуването на зъбен камък. Перфектен е за пушачи и за любителите на кафето.

Процедурата е много проста. Измийте зъбите си с обикновена паста за зъби. Капнете 1-2 капки от продукта върху четката (не е необходимо повече) и измийте отново за няколко минути. След това изплакнете устата.

Стоматолозите мълчат за тази естествена паста за зъби, с която ще забравите за кариесите и проблемите с венците

Може да го направите както с обикновена вода, така и с вода, към която сте добавили няколко капки от маслото.

След месец с такова ежедневно почистване ще забележите очевидната разлика в цвета на емайла. Може да повтаряте курса веднъж на 3 месеца. 

Етеричното масло от чаено дърво има доста изразен аромат, но това не трябва да ви притеснява, тъй като той скоро ще изчезне. Заради него може да почувствате езика си леко изтръпнал. Това обикновено изчезва бързо, но ако не се случи - просто изплакнете устата си със солен разтвор.

Ако усещанията ви притесняват всеки път и са доста силни, може би този метод просто не отговаря на организма ви и трябва да се откажете от него.

Бърз и лесен домашен метод за избелване на зъбите смая стоматолозите

Използването на продукта всеки ден не се препоръчва! Курсовите процедури са напълно достатъчни, в противен случай организма ви ще започне да реагира негативно или изобщо няма да реагира. 

 

 

Как да изберем правилното масло

В инструкциите за употреба задължително трябва да е отбелязано, че етеричното масло може да се приема през устата. То е малко по-скъпо, но в никакъв случай не трябва да купувате друго.

Не пестете от качеството на продукта. Евтиният или закупен на непроверени места продукт може само да ви навреди! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай