logo

Кейт Мидълтън всеки път успява да пребори детската истерия с тези трикчета

Кейт Мидълтън всеки път успява да пребори детската истерия с тези трикчета

Английски експерти по възпитание на деца казват, че с тях ще успеете да запазите спокойствието си, също като херцогинята

Всички харесаха тържествата в чест на платинения юбилей на кралица Елизабет II. С изключение на принц Луи.

Най-малкият наследник на херцозите на Кеймбридж не спираше да капризничи, правеше гримаси, а в един момент за малко не изпадна в истерия. 

За щастие "представлението" беше избегнато благодарение на правилното поведение на Кейт Мидълтън. Херцогинята запази спокойствието и чувството си за хумор. Тя махаше малката му ръчичка от лицето си с усмивка, насочвайки вниманието си към това, което се случва около нея. Гледайки я, малкият постепенно се успокои.   

5 неща, които умните родители не правят, когато децата им изпаднат в истерия

Принц Луи, разбира се, не е единственото дете, което се държи по този начин на публични места. Проблемът е, че родителите не винаги могат да измислят как да разсеят ситуацията без излишни драми.

За да се справи с децата си, Кейт Мидълтън например търси помощта на лични консултанти - кралски бавачки от известния колеж Норланд. И вероятно следва съветите на известни британски експерти. Всички те говорят за това как да победите истерията на детето на публично място.

Ето и техните съвети: 

Поемете въздух и пребройте до десет

"Много хора започват да се притесняват за това какво мислят другите и губят контрол. Вие сте възрастни, затова трябва да се контролирате. Поемете дълбоко въздух и пребройте до десет, ако имате нужда", съветва консултантът Кърсти Кетли.

Играйте викторина 

"Ако забележите признаци на приближаваща истерия, задайте на детето въпроси за околните предмети. Те могат да помогнат за предотвратяване на бурята.

Край на мистерията! Стана ясно какво правят италианските родители, за да растат децата им спокойни и щастливи

Най-важното е да пресечете истерията в зародиш", казва журналистката и "гуру на поведението на деца" Танит Кери.  

Прегръдки

"Предложете му прегръдка. Това е един от най-лесните начини да го успокоите, тъй като то се чувства сигурно, когато седи и се гушка. Не всички деца са настроени за това в пристъп на гняв, но след като се успокои малко, попитайте: Искаш ли прегръдка?

Уверете се, че то е наясно, че сте до него, готови за прегръдка", препоръчва Кетли.

Развеселете го 

"Това, което ми харесва в тази идея, е, че ако все още сте способна да се шегувате, значи сте способни и на спокойствие. Най-полезното нещо, което може да направите, когато детето получи нервна криза, е да НЕ се измъчвате.

Смехът и игривостта ще помогнат и на двама ви, защото ще освободят ендорфини. И ще бъде по-лесно и за вас, и за детето да се успокоите.

Не забравяйте: това е преходно явление.

Ако детето вече е изпаднало в истерия, първо се погрижете за себе си. "Направете няколко дълбоки вдишвания и си представете ситуацията като облак, който лети над вас. Той скоро ще отмине.

Спрете детската истерия само с един прост въпрос

И не забравяйте: на детето не му харесва толкова много да капризничи. То иска най-много да се почувства в безопасност и отново да контролира ситуацията", казва Кърсти Кетли.

Намерете нещо, с което да отвлечете вниманието му 

Понякога може да разсеете детето точно преди да започне бурята, казват експерти. Ако в чантата ви има нещо интересно, извадете го и го покажете. Може да се направите на "изненадана" от някакъв продукт на рафта в супермаркета. Или да привлечете вниманието му към някакво животно като насочите погледа си към него и възкликнете ентусиазирано. 

При някои деца пък помага, ако майка им започне да пее тихичко. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Виолета Ангелова

Виолета Ангелова 08.09.2022 19:17

Ръка на починал от отвъдното,иска докосване.