Майка изпя песен на умиращия си син, последвалото шокира и лекарите СНИМКИ

Майка изпя песен на умиращия си син, последвалото шокира и лекарите СНИМКИ

Рядката болест, от която детето страдало, засяга развитието на мозъка, мускулната и дихателната системи

Любяща майка от Великобритания изпя песен на умиращия си син и го върна към живота, съобщава The Mirror.

През 2020 г. 9-годишният син на професионалната изпълнителка Дженифър Озбърн - Джейк, е диагностициран с рядко генетично заболяване - енцефалопатичен синдром. Болестта засяга развитието на мозъка, мускулната и дихателната системи.

Като дете Джейк често губел съзнание. Той обаче обичал музиката, разпознавал някои от песните и се усмихвал, когато ги чуел.

Дланта на бебето ви може да подскаже, че то ще заболее от аутизъм или синдром на Турет!

"Плачех, когато виждах, че не му е добре. Той започваше да се смее, аз спирах да плача и се смеех с него. Умееше да превръща сълзите в смях", разказва майката.

Когато състоянието на Джейк се влошило, от страх да не умре вкъщи, родителите му го изпратили в детски хоспис.  

Пред The Mirror Озбърн разказва и за трогателния момент, в който успяла да върне сина си към живота, като му изпяла песен.

Това бебе не спира да се усмихва, причината е зловеща ВИДЕО

Тя отишла при умиращия си син и попитала медицинската сестра какво да прави. "Бях много уплашена. Толкова ме беше срам, че се разплаках. Изключиха го от апаратурата и медицинската сестра ме посъветва да пея за него", спомня си британката. 

Тогава тя започнала да пее песен от мюзикъла "Най-великият шоумен" и се случило чудо, което поразило дори медицинските сестри. Чувайки песента, Джейк буквално се съживил. След това започнал да диша самостоятелно и живял още 11 месеца.

"Той си пое дълбоко въздух и пеенето буквално го върна към живота. Докторът влезе, преслуша го със стетоскоп и не можа да повярва на резултата", споделя Дженифър.

Разгадаха защо напълно здрави деца внезапно умират в съня си!

През септември състоянието на детето се влошило и малко по-късно то починало. 

"Нещо просто се промени в мен и като майка знаех, че той ще умре. Влязох в стаята му и казах всичко, което исках да му кажа. След това го целунах и му казах да си почине. Щом иска да си почива, нека си почива", казва тя.

Майката добавя, че на погребението е изпяла песента, която преди 11 месеца го е спасила. 

Озбърн казва още, че 3-годишният й син Джими също страда от този синдром. Заболяването е предизвикано от генетична мутация, която имат и двамата родители. То е изключително рядко и в света са известни само около 100 такива случая. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

NHS

NHS 23.11.2022 14:06

Толкоз от британското здравеопазване. Чакали са организъмът сам да се справи . И той се справил - след 11 месеца. Можеха поне да ускорят "справянето", да не се мъчи детето.

Врана

Врана 11.12.2022 11:21

В хосписа са изключили животоподдържащите системи. Било е случайност, че детето е оживяло тогава. Родители, които знаят, че и двамата имат генетична мутация, са продължили да раждат деца и са обрекли още едно на същите страдания. За това британското здравеопазване не е виновно.