logo

Дланта на бебето ви може да подскаже, че то ще заболее от аутизъм или синдром на Турет!

Дланта на бебето ви може да подскаже, че то ще заболее от аутизъм или синдром на Турет!

Оказва се, че науката дава интересно обяснение за различни неща от ръцете на вашето дете. Ако пръстите му например са дълги, това показва, че то ще бъде голям егоист.

Погледнете внимателно ръцете на детето си. Ако неговият показалец е по-къс от безименния, то тогава то ще бъде егоистично и алчно. Вината не е ваша, казват учени, това са просто хормони. Оказва се, че дължината на пръстите на бебето, още в утробата на майката, зависи от различни хормони.

Ако например дължината на тази двойка пръсти е еднаква или безименният е по-малък, то тогава в тялото на детето има повече от женския хормон – естроген.

Каква ще бъде структурата на ръцете на бебето се определя през първите 3 месеца. Антрополозите казват, че ако тестостеронът в утробата е в по-големи количества момчетата и момичетата придобиват повече мъжки черти. Този хормон остава с високи показатели, дори когато детето ви порасне.

Научно доказано е, че децата с по-високо съдържание на тестостерон в организма са много по-агресивни. Сега вече се оказва и че те са много големи егоисти. До тези изводи са стигнали австралийски учени след интересни експерименти и проучвания. Според тях хората с високо съдържание на тестостерон не искат да споделят, защото не толерират конкуренцията, което е чисто мъжка стратегия. Обменът е много по-характерен за жените.

Проучванията показват, че децата, които са имали повишен тестостерон в майчината утроба, са застрашени от хиперактивно разстройство, дефицит на внимание, синдром на Турет и аутизъм.

Ниското съдържание на този хормон пък увеличава шансовете от тревожност и депресия – заболявания, които са по-характерни за жените./jenata.blitz.bg

Коментирай