Майка на 2 деца шокира лекарите, такова чудо не се вижда всеки ден

Майка на 2 деца шокира лекарите, такова чудо не се вижда всеки ден

37-годишната жена потърсила лекарска помощ заради постоянните болки в корема, които не й давали мира от 10 дни

Майка на две деца от Франция, страдаща от силно подуване, остана в шок, разбирайки, че е бременна в 23-та седмица с плод, растящ между стомаха и червата. На редкия медицински феномен гласност даде The New England Journal of Medicine.

37-годишната жена потърсила лекарска помощ заради постоянните болки в корема, които не й давали мира от 10 дни. Тя се оплаквала и от подуване, което с всеки изминал ден ставало все по-осезаемо.

Младо момиче с рядка генетична аномалия шокира лекарите! През февруари роди първото си бебе, а 26 дни по-късно...

Резултатите от скенера били повече от смайващи. Оказало се, че жената кара извънматочна бременност. По време на изследването плодът вече бил на 23 седмици, а плацентата се намирала в коремната кухина – между стомаха и червата.

Въпреки необичайните обстоятелства, аномалии в развитието на плода не били открити. 

Извънматочната бременност се среща изключително рядко, почти винаги има фатални последици за плода и е много опасна за майката. В този случай обаче лекарите успели да спасят майката и живота на детето, удължавайки периода на бременност с шест седмици.

Мъж чу жена да си крещи, влетя в банята и остана като гръмнат СНИМКИ

Бебето е извадено с операция и поставено в кувьоз.

На 12-ия ден след раждането жената е оперирана повторно за отстраняване на останалата плацента от коремната кухина. След три месеца денонощно наблюдение и грижи майката и бебето са изписани от болницата. 

Извънматочната бременност е сравнително рядко явление, което представлява едва 2% от всички бременности в Съединените щати. Аномалията възниква, когато оплождането настъпи във фалопиевата тръба или яйчника вместо в матката. По време на развитието на плода може да настъпи разкъсване на тези органи и ембрионът да навлезе в коремната кухина.

В 90% от случаите плодът не оцелява при тези обстоятелства. А 20% от оживелите деца се раждат с вродени дефекти и мозъчни увреждания. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

libby9351

libby9351 04.01.2024 14:17

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio