Многодетна майка се събуди посред нощ, погледна в креватчето на бебето си и изтръпна от ужас

Многодетна майка се събуди посред нощ, погледна в креватчето на бебето си и изтръпна от ужас

Въпреки многобройните прегледи обаче, лекарите не успели да открият причината за внезапното спиране на сърцето на пеленачето  

Майка на седем деца спаси живота на новородения си син, след като се събуди посред нощ с усещането, че нещо не е наред, пише Daily Mirror.

35-годишната Луси Робин от Лондон родила момченцето си преждевременно, в 33-ата седмица от бременността. Малкият Сами нямал сърдечен ритъм и прекарал девет дни в интензивното отделение за новородени, преди да бъде изписан.

Въпреки че лекарите успели да стабилизират състоянието му, Луси чувствала, че с бебето й нещо не е наред.

Дева Мария: 20-г. девственица забременя, шокира всички месеци по-късно

Една нощ тя внезапно се събудила с чувството, че на 17-дневния й син не му е добре. Жената бързо отишла до креватчето и с ужас установила, че бебето е посиняло. Ръцете на Сами били студени, а носът му кървял.

Луси веднага събудила съпруга си и му казала, че бебето е получило сърдечен арест и не диша. 

Въпреки шока, тя започнала да му прави сърдечен масаж и изкуствено дишане - умения, които усвоила по време на работа.

Съпругът й пък извикал линейка. На Сами била оказана своевременна медицинска помощ, благодарение на която след 2,5 часа дишането му се стабилизирало.

Бебето било хоспитализирано. След четири седмици престой в болницата то се възстановило напълно.

20-г. роди мъртво бебе, а 22 дни по-късно...

Въпреки многобройните прегледи обаче, лекарите не успели да открият причината за внезапното спиране на сърцето на пеленачето. 

Сега Луси работи в болницата, където е роден Сами. Тя насърчава родителите и всички, които се готвят да имат деца, да се научат да оказват първа помощ.

"Не знам какво щеше да стане, ако не беше обучението на работното ми място. Синът ми нямаше да е тук днес. Това са няколко часа обучение, но за Сами струват цял живот", категорична е тя. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

Коментирай