Учени: Домашните по математика вредят на децата! Ето кога

Учени: Домашните по математика вредят на децата! Ето кога

Все родител помага в учебния процес, но понякога това е изключително напрягащ момент за цялото семейство

Може би кошмарът на повечето родители, чиито деца вече ходят на училище, се нарича – домашна работа. А ако задачите са свързани с предмета математика, то хаосът, напрежението и семейните скандали са в кърпа вързани.

Невролог: Ако детето пише грозно, то веднага направете това!

Безспорно математическите задачи са трудни за децата и заради това и у дома имат нужда от помощ. От jenata.blitz.bg вече споделихме от кои от двамата родители детето наследява интелекта, но оказа се, че пред малчуганите има един неочакван проблем.

Международен екип от учени от Австралия и Канада установи, че в някои случаи домашните по математика носят повече вреда, отколкото полза за обучението на учениците. Изследването е публикувано в British Journal of Sociology of Education (BJSE).

Експертите са установили, че тестовете по математика, които са твърде трудни за работа у дома, обезсърчават децата да учат. В някои случаи детето не може да се справи със задачите дори с помощта на родителите.

„Домашната работа отдавна е призната като практика, която подобрява ученето на децата и подобрява академичните им постижения. 

Но когато дадена задача е твърде трудна за ученик, дори и с родителска подкрепа, човек се чуди защо е зададена като домашна на първо място“, каза старши преподавателят по математика в Университета на Южна Австралия Лиза О'Кийф.

Сензационно откритие за децата, оценките им и парите на семейството, в което растат

Констатациите на учените се основават на проучвания на семейства на ученици на възраст 7-9 години, живеещи в Канада.

Изследователите отбелязват, че неспособността на родителите да помогнат на децата с домашните по математика често се дължи на факта, че възрастните са били обучавани по предмета с помощта на други системи. Поради това могат да възникнат различни конфликти между поколенията. 

Освен това невъзможността да завършите задача дори с подкрепата на мама и татко може да има дългосрочно въздействие върху академичните постижения на детето и стремежите му за кариера. Да не говорим това колко смазва самочувствието му. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай