Жена шокира: Ходя гола пред дъщерите си и другите майки трябва да го правят, за да... СНИМКА 18+

Жена шокира: Ходя гола пред дъщерите си и другите майки трябва да го правят, за да... СНИМКА 18+

Искам момичетата ми да знаят, че всички форми и размери на телата са нормални, казва 43-годишната австралийка

Австралийка започна да ходи гола в дома си, за да научи дъщерите си да не се срамуват от тялото си.  

Пред Herald Sun 43-годишната Лиза Стюърт признава, че винаги се е притеснявала от тялото си. В тийнейджърските години причината била, че всички й се подигравали заради малките гърди.

"Чувствах се толкова засрамена от тялото си, че се преобличах под дрехите за часа по физкултура и тъпчех сутиена си с чорапи. Бях сигурна, че съм грозна и никой не иска да излиза с мен", разказва тя.

Разпънаха на кръст 39-г. безплодна красавица заради бременността й, а тя... СНИМКИ

След раждането на двете си дъщери австралийката качила доста излишни килограми. От отвращение към тялото си тя започнала да избягва огледалата и интимността с партньора си.

През 2013 г. обаче се разделила с бащата на децата си и решила да промени коренно живота си.

Първоначално Стюърт започнала да спортува редовно, а след това, научавайки, че супермоделът Хайди Клум често се разхожда гола у дома, решила да последва примера й.

Когато дъщерите й били на 8 и на 11 години, жената започна да се разхожда из къщата си чисто гола. Тя не крие, че първоначално момичетата били объркани от промяната, но скоро свикнали с нея.

"Най-накрая се почувствах достатъчно уверена, за да започна да се разхождам гола из дома си. Момичетата отначало бяха шокирани - никога не ме бяха виждали гола.

Майка смая: Кърмя 4-г. си син всеки ден, за да...

Но това просто ме насърчи да го правя по-често, тъй като осъзнах, че искам те да имат много по-удобна връзка с телата си, отколкото аз някога съм имала", казва тя.

В началото момичетата я молели да се покрие с нещо, но днес тя спокойно може да влезе без дрехи в стаята на 12-годишната Лили, за да я намаже със слънцезащитен крем.

Момичето не се смущава от нито една част от тялото на майка си и спокойно втрива крема "под гърдите и от вътрешната страна на бедрата й".

Журналистка 6 дни се разхожда чисто гола и ето какво й се случи СНИМКИ 18+

Стюърт съветва всички майки да прекарват повече време голи около дъщерите си. Тя вярва, че практиката помага на децата да свикнат с гледката и да приемат начина, по който изглеждат истинските жени.

"Искам дъщерите ми да знаят, че всички форми и размери на телата са нормални. Искам да съм сигурна, че и те ще растат удобно в собствената си кожа", казва тя.

"Искам да съм сигурна, че моите момичета няма да преминат през това, през което минах аз", добавя Стюърт.

Австралийката вярва, че липсата на притеснение и опитите да се прикрият несъвършенствата трябва да научат дъщерите й тийнейджърки на увереността, която тя самата е придобила едва на 35-годишна възраст. 

7 безполезни неща, на които майките все още учат дъщерите си

"Децата ми знаят почти всичко за мен, от това кога имам цикъл до това с кого излизам. Не крия нищо и се гордея, че съм майка, която споделя повече, като Хайди. 

Знам, че някои майки ще бъдат шокирани от това колко съм открита с моите момичета, но мисля, че родителите, които се изчервяват само при споменаването на думата "секс", са прекалено предпазливи към своите тийнейджъри и ги възпитават погрешно.

Не искам дъщерите ми да не познават реалния свят", посочва в заключение тя. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!