Ето как с 4 стъпки да изберете правилните летни обувки

Ето как с 4 стъпки да изберете правилните летни обувки

Много внимавайте при избора на нови чепици, тъй като рискувате здравето на краката си

През лятото всяка дама (пък и мъжете) искат да изглеждат особено добре. Това определено не може да се случи без страхотен чифт обувки. 

Именно заради това преди време от jenata.blitz.bg  споделихме кои обувките, които ще са страшен хит през следващите месеци, но редом с това предупредихме кои пет чифта обувки трябва да изхвърлите, защото ще се дамгосате с надпис „Провинциалистка“ и ще изглеждате зле.

Но само лошият вид на обувките не е достатъчен проблем. По-опасно е това как неправилният чифт чепици може да се окаже опасен за нас.

„Но много често избираме такива обувки, които водят до доста тъжни последици за краката ни, че и за здравето ни.. Например плоскостъпие“, предупреждават ортопедите.

Именно заради това от jenata.blitz.bg  решихме да съберем четири съвета за това как да направим правилния и най-важното здравословен избор при покупката на летни обувки.

Незабавно хвърлете тези 5 вида обувки - адски демоде са СНИМКИ

Красиви, но опасни
Когато погледнем огромен рафт с разнообразни сандали и обувки, ръката неволно посяга към висок или поне среден ток. Тук няма нищо изненадващо, защото всяка жена иска да изглежда възможно най-привлекателно, а високите токове допринасят за това възможно най-много. 

Ако все пак искате да изглеждате по-високи, то заложете на сандали на платформа за лятото, но не забравяйте, че често носенето на такива обувки е опасно за краката ви. Особено не се препоръчва да се разхождате дълго време в такива чепици. 

Но сандали на ниска платформа - това е правилният избор за лятото. Уверете се, че височината на подметката не е твърде висока и смело се разхождайте в дългите летни дни и нощи.

Твърде ниска подметка
Другата крайност е напълно плоска подметка. Когато ходим дълго време с обувки на такава подметка, стъпалото е сплескано и фиксирано в това положение, което води до плоскостъпие. 

Освен това такава подметка може да причини силна болка при ходене. Освен всичко друго, такива обувки ви карат визуално да изглеждате много ниски. Обърнете внимание на сандали с малък ток, за предпочитане широк.

Направих това със старите черни обувки и сега всички ми благодарят!

Без комфорт
Друга голяма грешка е изборът на материал. Понякога сами се заблуждаваме, че неудобната и груба обувка видиш ли ще стане мека и удобна. Но не – няма!

 

Обувките от твърда материя ще ви направят рани на първия половин час от носенето им. Заради това винаги залагате на усещането за комфорт иначе ще си дадете парите напразно за обувки, които ще стоят в кутията, а краката ви ще страдат и малкото време, в което са ги носили.

 

Вижте колко години ще живеете според размера на обувките си

Грешен размер
Много хора правят грешката, като избират чифт обувки, които са твърде малки. Ако обувката е н. нар. „затворена“, то това означава, че пръстите постоянно ще се огъват при ходене, което ще доведе до неизбежната деформация на стъпалото. 

Освен това не купувайте прекалено тесни сандали, които пристягат стъпалата, тъй като в този случай е възможна и деформация и дори когато ги събуете и стъпите с бос крак на земята пак ще изпитвате дискомфорт и болка. / jenata.blitz.bg 

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

euromebel

euromebel 23.06.2021 10:36

проект мебели цена https://euromebel.com/