logo

Модният свят онемя от умопомрачителната изложба "Christian Dior" (СНИМКИ)

Модният свят онемя от умопомрачителната изложба "Christian Dior" (СНИМКИ)

Едва ли има човек на този свят, който да не знае кой е Кристиан Диор. Без значение дали става въпрос за жена или за мъж, едно е сигурно - този човек промени всичко.

Диор умира през 1957 година на 52-годишна възраст, но това, което е направил през живота си оставя следа и до ден днешен.

Вчера - на 2 февруари, в Лондон бе открито нещо грандиозно, свързано с Диор.

Изложбата включва образци от ранната работа на Dior. Сред тях - бар костюм в класически стил: леко монтирано сако на цвят и черна пола с плисета. Според хроникьорите на френската модна индустрия, Кристиан Диор е създал този костюм през 1947 г., и с него започва триумфалното шествие на Dior New Look.

Името на Диор е свързано с дамските дрехи, както и с артикулите на женската тоалетна и аксесоари.

Френска мода с любов към Великобритания
Друга забележителност на изложбата е бродираният позлатен копринен елек и великолепната рокля на Диор, проектирана през 1951 г. специално за британската принцеса Маргарет. В това облекло Маргарет позира за официален портрет, нарисуван в чест на двадесет и първия й рожден ден.

Разпънаха на кръст шведската принцеса Виктория! (СНИМКИ)

Според Ориол Кълън (изложбата е под патронажа му), Диор, без съмнение, е имал способността да вижда познатите неща от напълно неочаквани страни.

„Той беше истински новатор, който промени лицето на цяла епоха на нежния пол”, споделя Кълън.

Диор е инициатор на няколко модни ревюта, предназначени специално за британския потребител. Като твърд англофил, той не искаше да загуби британския пазар, като винаги подчертаваше значението на този сегмент от модната индустрия.

Модата на Диор продължава да съществува
Диор умира през 1957 г. на 52-годишна възраст. След смъртта му модната империя Dior преминава към младия Ив Сен Лоран, а после Марк Бохан, Джанфранко Фере, Джон Галиано, Раф Симонс и Мария Грация Чиури (2016) го заместват.

Рокли, създадени от наследниците на Кристиан Диор, както и наети дизайнери, все още се възприемат като творби на основателя на Френската модна къща.

Ева Веселинова показа умопомрачителни СНИМКИ, от които всички жени онемяха

Това само показва, че името Диор все още е носител на енергията на големия френски дизайнер. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

taka e

taka e 03.02.2019 17:47

ако ти е омръзнало да ти викат шамандура,буца,тлъстата,цоцолана,дебелата,пълничката ,вземи си това гарантирам ще спреш да плюскаш като луда ще отслабнеш без диети и упражнения http://bit.ly/2kqNpXz

Името

Името 03.02.2019 20:02

Christian Dior е свързано с особеностите на женската тоалетна или дамския тоалет? Че има известна разлика в ароматите на двете думи:)

Абее

Абее 04.02.2019 16:55

Едва ли имало човек на този свят ,който да не би да не знел кой е ,абе ей ебаси смешката ,спрях да чета дотам