5 цветя, които се засаждат без разсад СПИСЪК

5 цветя, които се засаждат без разсад СПИСЪК

Те са красиви, цветни и ухаят приятно – какво повече да иска човек

Едва ли има човек, който може да каже, че не харесва цветята. Някои разбира се им допада само да получават цветни букети и да се любуват на цветята в саксии, но не и да се грижат за тях.

Е, този материал е за хората, които не само обичат да се грижат за цветята, ами и им отделят много внимание.

Ето кои цветя може да засадите на балкона СПИСЪК

Всеки опитен, а и любител градинар, знае, че за летните цветя подготовката започва отрано. То се купуват семена, торове, понякога и градински атрибути като мотики, гребла и т.н. Разбира се да не забравяме и важния елемент – саксиите. 

Но какво да направим, ако искаме да се радваме на цветна градинка – без значение дали около къщата или в саксия на балкона, а не искаме да се занимаваме много? Е, спокойно – от jenata.blitz.bg направихме списък на цветя, които може да засадите и без да ги чакате да покълнат и т.н.

Оказа се, че цветята, които може да се засяват директно в земята/почвата са точно пет. Те растат бързо, цъфтят рано и запазват вида си до есента.

Ето кои са тези красиви и лесни за отглеждане цветя:

Лаватера

Това цвете прилича на малки грамофончета, подобни на петуния, но не толкова причудливи. Те поникват заедно, цъфтят обилно, а основното е да не забравяте да поливате. 

Ето как цветята няма да увехнат, ако отсъствате от дома

Те растат доста високо в зависимост от сорта, някои достигат 120-150 см. Стъблата са тънки, тревисти, така че трябва да изберете място за засаждане, защитено от вятъра. Или използвайте специална кръгла опора.

Невен

Разбира се, някой ще каже: „Уф, цветята на баба!“. Но какво лошо има в това? В края на краищата всичко зависи от това как ще бъдат засадени, какво ще ги заобиколи и, разбира се, сортове - от богато червено-червено до облачно-снежно. 

Невенчетата ще изглеждат много красиво около алеята на къщата, а и в саксии на терасата на апартамента.

Ешсолция

Това цвете прилича на познатия мак, но изглежда по-изтънчено. Те идеално може да се отглеждат в саксии, но в градината правят най-красиво впечатление, създавайки впечатление за естественост и чудотворност.

Козмея

Още едно цвете от детството, прекарано на село. Ако искате повече цветя - засадете ги на слънце, ако обичате пищна, издълбана зеленина - изберете полусянка. 

И не се сдържайте, ако изведнъж искате да отрежете венчелистчетата и да ги залепите на ноктите си. Спокойно – красиво и ефективно ще е!

Бърз тест с цветя разкрива каква жена сте всъщност

Алисум


Можете да засадите не само в градината, ами и в саксии на балкона. Тези цветя поникват бързо, цъфтят обилно и ухаят приятно. Изберете цвета, който най-много ви допада – разновидности има всякакви. Между другото, те абсолютно не са взискателни към поливането и почвата. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай