Два начина да се сбогувате с бръчките

Два начина да се сбогувате с бръчките

Оказва се, че не е трудно да се отървем от тях

Дерматолози разкриха кои са двата начина да се отървете от резките по лицето си и да имате красива и здрава кожа.

3 недостатъка, от които не трябва да се срамувате!

Бръчките по лицето се делят на два вида - мимически и старчески. Първите се появяват с времето, след като човек прави една и съща физиономия често - усмихва се или се мръщи. На тях казваме мимически. 

Вторият вид бръчки се образува заради възрастта. Основната причина за бръчките обаче е главно мимикрирането на лицето. 

Тези 3 продукта крадат красотата ни, предизвикват бръчки и тъмни кръгове под очите

Дори децата се мръщят и усмихват. По лицата им се изписват бръчици, но те моментално изчезват. Това се дължи на факта, че когато човек е млад кожните резерви не позволяват на лицето му да се образуват резки. С възрастта нивото на колаген намалява, кожата се дехидратира и остават бръчки.

Има два начина да предпазите лицето си от ранна поява на бръчки. Най-простият и лесен метод е козметиката. Необходимо е да хидратирате кожата си с помощта на маски и кремове. Колкото по-хидратирана и стегната е кожата, толкова по-късно ще ви се образуват бръчки. 

Тези 6 хормона убиват женската красота и ни състаряват преждевременно

Добре е да ограничите мимиките на лицето си или пък напълно да ги изключите. Тук се нуждаете от чудесен самоконтрол или от инжекции ботулинов токсин.

Хората често не забелязват, че се мръщят или повдигат вежди повече от необходимото. Най-ранните и дълбоки бръчки се появяват именно заради честите мимики.
Основната причина за преждевременното стареене на кожата е стресът.

Трябва постоянно да търсите възможности за релаксация, да пиете билкови успокоителни и да отделяте време за любимите си занимания. 

Важно е да спите достатъчно. Опитвайте се да си лягате преди полунощ. Физическата активност също е много важна, така и тялото ви ще бъде в добра форма./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай