За нищо на света не подарявайте такива цветя на хората, които обичате!

За нищо на света не подарявайте такива цветя на хората, които обичате!

Когато избирате букет за любим човек, трябва да помислите какво означава конкретно цвете

Да знаеш как правилно да подаряваш цветя е изключително полезно умение. След като го овладеете до съвършенство, ще можете много лесно да избирате букет за всяка житейска ситуация.

Той пък ще се превърне в незабравим подарък и ще се отрази на настроението на хората, защото цветята не са просто красиви растения, а истинска магия!

Етикетът на цветята си има древна история. Той е създаден от жени от Изтока, които не са имали възможност за свободна комуникация. Скривайки лицата си, без да изричат ​​ненужни думи, те се стремели да изразят чувствата и мислите си с помощта на цветя.

За нищо на света не носете тези цветя в дома си!

Възникващите асоциации постепенно стават символи. А изкуството да се подаряват цветя, с които да се изразяват емоции, се превръща в истинска наука.

Културата на подаряване на цветя има много правила. Затова, когато избирате букет за любим човек, трябва да помислите какво означава конкретно цвете. 

Има цветя, които са изключително неподходящи, когато става въпрос за близки хора. И днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем малко повече за тях, за да не нанесете непоправими беди на любимите си същества. 

Жълти лалета 

Смятат ги за цветя на раздялата и сбогуването, така че е за предпочитане е да изберете букет от други нюанси.  

Отървете се от тези цветя в дома си, носят проблеми, болести и безпаричие!

Между другото, лалетата в чисто и радостно жълто на Изток символизират богатство и късмет. Има вярване, че в една от пъпките на жълто лале е скрит вълшебен талисман, който носи щастие.

Такива цветя се подаряват, когато искате да пожелаете успех в бизнеса и материално благополучие, защото жълтото е цветът на златото и богатството. Лалетата са символ на пролетта. Събрани в букет, те означават бърза смяна на сезоните и надежда за бъдещето.

Бели кали 

В много страни те се смятат за погребални цветя и това съвсем не е случайно. Сокът на това цвете е отровен и дори няколко капки могат да бъдат фатални.

За нищо на света не гледайте тези цветя в дома си! Те носят негативна енергия и са в състояние да прогонят всеки мъж (СНИМКИ)

В страните от Изтока белият цвят символизира мъката, смъртта и погребенията, затова и на подаряването на такъв букет не се гледа с добри очи.

Католиците също свързват цветето със смъртта: жълтият център се свързва със свещта, запалена в памет на починалия, а снежнобяло венчелистче - с плата, с който се покрива покойника. 

В Европа обаче белите кали се смятат за символ на красотата и елегантността. Те често се включват в букета на булката, символизирайки чистите мисли и стремежа към щастлив брак. 

С тези 5 предмета ще се защитите от лоши очи и енергийни вампири

Съществуват и легенди за произхода на белите кали. Те са свързани с любов и вярност.

Червени карамфили 

Те са ярък пример за това как едно цвете може да променя значението си. В кралска Франция карамфилът е бил цветето на монарсите. Тръгвайки към бесилото, аристократите са слагали червен карамфил в бутониерата си като знак за вечна преданост към техния господар.

По време на Френската революция тази традиция е възприета от бунтовниците.

Тези скъпоценности не са за всеки! Носите ли ги, ще си навлечете куп неприятности

Обичаят достига и до Русия. Преди 100 години червеният карамфил е бил символ на Октомврийската революция. Възпявали са го в песни и стихове, смятали са го за знак на промяната и бунтарството.

Но червеният му цвят означава и цвета на кръвта, пролята за свобода. Така са започнали да поднасят карамфили на паметниците на загиналите за делото на революцията.

И неусетно те се превръщат в погребални цветя. Нечетен брой цветя се оставят на гробовете като знак за вечна памет.

Такива неща се държат в дълбока тайна и не се споделят дори и с най-близките

В символиката на цветята червеният карамфил означава обич и страст, пламенни чувства, проява на любов. Наричали са го цветето на боговете, знак на радост и вечен живот. 

Момина сълза 

Тези ароматни пролетни цветя се смятат за предвестници на раздялата. Вероятно това вярване идва от древна Германия, където момина сълза, хвърлена на земята, е служила като символ на отказ и нежелание на двама души да бъдат заедно.

Отровните свойства на момината сълза също са изиграли своята роля. Нежните бели цветя, според легендата, са сълзите на Богородица, с които тя е оплаквала сина си. В това тълкуване момината сълза е символ на тъгата.

9 сигнала от Вселената, че вървите по неправилния път

Но има много легенди, в които това невероятно цвете събужда страст, нежност, помага за укрепване на семейните връзки.

Всеки може да се отнася по различен начин към букет от такива цветя. Някой, получил го като подарък, ще помисли за предстоящата раздяла. Друг пък ще го възприеме като признание в любов и надежда за взаимни чувства.

Сухи цветя 

Най-добре е да не държите такива цветя в дома си, а да подарявате подобни букети си е истинско безумие. Те символизират повяхване и смърт!

Случайност или важно послание: Как да разчитаме съвпадението на числата в часовника?

Ако такъв букет бъде поставен в спалнята, влошаването на здравословното ви състояние е гарантирано. Сухите цветя в хола пък ще доведат до обедняване и парични проблеми.

Изключение правят декоративните композиции, направени от професионалист. Въпреки това, не ги поставяйте в детската стая или в спалнята.

Тези прости неща убиват женствеността ви!

Възможно е да сложите такива букети в банята или в кухнята, където потокът от течаша вода намалява отрицателната енергия на смъртта и разрушаването. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай