logo

Не е за вярване защо хората масово започнаха да замразяват кафето

Не е за вярване защо хората масово започнаха да замразяват кафето

Този трик е истинско спасение за всички, които дори и в горещините не могат без топлата напитка

Лятото настъпи с пълна сила и мнозина едва издържат горещините. Повечето хора търсят всевъзможни спасения от високите градуси. Някои не излизат от домовете си в най-горещите часове, други по цял ден стоят край вентилатора/климатика, мнозина избират плажа или планината, а други залагат на студените напитки.

Майка ми прави куп странни неща с утайката на кафето! Първо реших, че е луда, но после...

Но какво правят любителите на силното и горещо кафе в горещините? Ами.. пият го, но как! 

Оказа се, че най-новата мода сред всички е да замразят кафето си и след това да правят чудеса с него. Но преди да разберете защо го правят, то от jenata.blitz.bg държим да припомним, че преди време станаха ясни кои са най-честите грешки при варенето на кафе, които допускат всички.

Редом с това стана ясно, че големи чудеса ще се случат с тялото на всички, които решат да пият кафето си с малко масло в него. Но да се върнем на причините хората да замразяват кафето си.

„Обичам да пия силно и горещо кафе. Да, в жегата не е много приятно, но няма как. Преди слагах кубчета лед в него, но замръзналата вода само разреждаше вкуса му, а това ме побъркваше“, споделя читателка на jenata.blitz.bg, която изпрати писмо до фейсбук страницата на jenata.blitz.bg, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки.

„Тогава открих спасението – замразявах кафето. Изсипвах го във формичките за лед (или пликчета за лед) и след това правех чудеса с него. Заслужава си! Изпробвайте този метод! Ще се преродите в жегите“, допълва жената.

„Продължавам са приготвям кафето по обичайния начин, но към него добавям и няколко замразени кубчета кафе. Става…НЕВЕРОЯТНО“, споделя читателката на jenata.blitz.bg.

Тя е категорична, че така вкусът на кафето не само се засилва, ами и комбинацията от студено и топло в перфектна в жегите.

Не изхвърляйте утайката от кафе! Вижте за колко неща може да я ползвате

„Освен това замразените кубчета кафе имат и други приложения. В чаша мляко може да добавите няколко от тях и ще се получи свещ, студен и оригинален шейк. Понякога правя такива шейчета и на децата – разбира се с много мляко и едно кубче замразено кафе, и те са очаровани.

Такива кубчета може да добавите и в други любими напитки. Варианти много! А вкусът е невероятен“, споделя жената, разкрила чудния трик със замразеното кафе. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

?!?

?!? 09.07.2020 17:47

,,...ще се получи свещ, студен и оригинален шейк. Понякога правя такива шейчета и на децата – разбира се с много мляко и едно кубче замразено кафе...." СВЕЩ..... ШЕЙЧЕТА.... КАФЕ НА ДЕЦАТА! Може да им свиеш и по един джоинт!

До?!?

До?!? 09.07.2020 18:50

Разсмя ме, благодаря ти! А иначе ние сме си виновни, че четем Пеевски парцали.

Китариста

Китариста 10.07.2020 20:17

Толкова сте бързали да напишете статията, че сте нямали време да си я прочетете и проверите за грешки!

Радка Илиева

Радка Илиева 16.08.2020 10:26

Още по-добър освежаващ ефект се получава, ако кафето е с екстракт от рейши или кордицепс - тези гъби дават повече енергия, а в летните жеги определено имаме нужда от това.