Пийте кафе с масло всеки ден и няма да повярвате какво ще се случи с тялото ви! СНИМКИ

Пийте кафе с масло всеки ден и няма да повярвате какво ще се случи с тялото ви! СНИМКИ

Тази гореща и ободряваща напитка се нарича „бронирано кафе”, а по него полудяха всички

Много от нас обичат да започнат деня с чаша ободряващо кафе. Като правило към него добавяме захар, мляко или сметана. 

Най-честите грешки при варенето на кафе, които допускат всички

Ами маслото? Оказва се, че е много здравословно и вкусно. 

Сега от jenata.blitz.bg ще ви разкажем за причините, поради които трябва да опитате тази напитка. Преди това обаче трябва да уточним, че тази гореща и ободряваща напитка се нарича „бронирано кафе”, а по него полудяха всички.

Дори най-старите тибетци знаят благотворното въздействие на кафето и маслото. В планинските райони, където преобладават строги и понякога трудни условия на живот, жителите се затоплят с топли напитки с добавка на масло и мляко, богати на мазнини. 

116-годишна японка шокира: За да живеете дълго пийте кафе, яжте шоколад и… (СНИМКИ)

„Бронираното кафе”, което обаче съдържа и кокосово масло, придоби популярност и се превърна в истинска модна тенденция. Но това не е просто модна тенденция от хилядолетия, а изключително вкусна напитка, с която някои заменят закуската. 

Историята на кафето с масло
За тези, които са запознати с литературата, идеята за кафе с масло не е нищо ново. Този метод на приготвяне е описан в автобиографичния роман „Седем години в Тибет“. 

По време на многогодишното си пътуване немският писател отбеляза, че местните жители добавят масло в чая, който пият. 

Дейв Аспрей направи подобен коментар, когато посети Тибет през 2004 година. Впечатлен от тази идея, той реши да замени чая с кафе и да използва напитката, за да създаде моден бизнес. 

Инвестицията се изплати, защото манията за това кафе все още продължава.

Бронирано кафе – новият хит на пазара

Авторът на рецептата е убеден, че кафето с масло стимулира и работата на ума, а също така влияе положително върху концентрацията. Допълнително предимство при пиенето на това кафе е фактът, че редовно включвайки го в диетата си, можете дори да свалите няколко килограма.

Кафето с масло помага за възстановяване на силата и енергията
Кафето с масло дава усещане за ситост и зарежда с енергия. Първата глътка от тази вкусна инфузия е изключително събуждаща. Повечето хора, които са свикнали да пият тази напитка сутрин, казват, че кафето и маслото заместват закуската поради тяхното калорично съдържание и богат вкус, а също така представлява чудесно въведение в диетата. 

Внимание: не се препоръчва да създавате никакви диети самостоятелно без предварителни анализи и специализиран надзор. Всеки организъм реагира различно на резки промени в ежедневното меню.

Кафе с масло - здравословна и полезна напитка
Маслото е богато на витамин А, който придава на кожата красив и равномерен вид. В допълнение, той неутрализира ефекта на свободните радикали, участва в синтеза на протеини и липиди. 

Това масло от животински произход, също съдържа витамин Е, а и има благоприятен ефект върху кръвообращението. Той предотвратява слепването на кръвните клетки и предотвратява образуването на „лош холестерол“. Нарича се още „витамин на плодородието и младостта“. 

Обичате кафе? Появи ли се някой от тези симптоми, по-добре бягайте при доктора!

Маслото съдържа и линолова киселина, която помага на организма да се бори с рака.

Истинското масло трябва да съдържа най-малко 80% млечна мазнина (колкото повече, толкова по-добре), а присъства само пастьоризиран крем. 

Естественото масло не трябва да съдържа различни добавки и трансмазнини. Избягвайте маргарин, мастни смеси и храни, подобни на масло. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Менте Палма

Менте Палма 17.04.2021 10:11

Разгеле! Дойдохме си на думата!

тоти

тоти 18.04.2021 1:48

Баба ми пиеше късо еспресо със свинска мас.

stezara

stezara 19.04.2021 0:35

И защо чак Тибет, нима в BG на село не се закусва с чай, масло, сирене и препечен хляб най вкусното *смути*

ново под слънцето

ново под слънцето 19.04.2021 11:13

Тази напитка - кафе с масло - е известна у нас много отдавна. Поднасяше се на скъпи гости. Сега очаквам да започнат да стъкмяват статии за турско кафе с жълтък - и то е "черешката на тортата" в следобедните събирания на жените от обществото.

Има и такова

Има и такова 21.04.2021 22:15

Нарича се "кафе с райбер", от соц времето е. Като днешния редбул е.

kapris

kapris 08.06.2021 10:54

Пия го така 40 години.По едно време бях спряла, след 89-та, щото маслото беше скъпо и го нямаше.Ако съм знаела,щях да го направя свой бизнес.Не е откритие на Дейв Аспрей когато посетил Тибет през 2004.

Darth Vader

Darth Vader 06.11.2021 15:03

Не знаех, че кокосовото масло е от животински произход ( Мъка, Петре, мъка...