logo

Почти всеки „усвоява” терасата към малката кухня на панелката, но това може да се превърне в най-кошмарното решение (СНИМКИ)

Почти всеки „усвоява” терасата към малката кухня на панелката, но това може да се превърне в най-кошмарното решение (СНИМКИ)

За добро или лошо, но много от нас живеят в малки панелки. Апартаментите често са с по една спалня, хол и малка кухня. За почуда на мнозина често пъти към кухнята има голям балкон тип лоджа. Често пъти българската инженерна мисъл подтиква мнозина да „усвоят” терасата и така да уголемят кухничката.

Истинският американски дом няма общо с БГ панелките! Но ето истината за него (СНИМКИ)

Но това може да се превърне най-лошото и кошмарно решение.

Сега от jenata.blitz.bg ще ви покажем как животът и апартаментът на едно българско семейство се превърна в ад именно заради решението им да „усвоят” терасата към кухнята.

Според първоначалния план голямата тераса трябва да уголеми и самата кухня. Един мъж реши да „усвои” терасата към кухнята и там да сложи вграден шкаф за кухненските посуди на жена му и да изнесе мивката там, за да може да сложат и маса за хранене в помещението.

Архитектурно чудо: Превърнаха 40 м² апартамент в дизайнерско 4-стайно бижу (СНИМКИ)

Той не се съмняваше, че това ще бъде доста лесно начинание – все пак само избиваш една стена и сменяш дограмата на терасата. Да, ама не.

В крайна сметка всичко се обърка. И не очакваше, че може да има толкова много проблеми.

Първото затруднение беше обличането. През първата зима след „усвояването”, когато ремонтът все още не беше завършен, а навън градусите бяха минусови, стана ясно, че стената между лоджата и кухнята въобще не е излишна. Студът бе страховит, подът замръзна. Затова мъжът нае специалисти, за да изолира пространството в детайли и за щастие стана малко по-топло.

След прилична инвестиция на пари този проблем беше решен, но наяве излезе друг проблем. Нямаше как да се направи вграден шкаф на малкото пространство на терасата и излезе, че може само да пъхне хладилника там.

И все пак, за да бъдем честни, резултатът от реконструкцията беше нещастен и нефункциониращ. Оказа се също така, че стената не може да бъде премахната изцяло и затова се появи кухненски плот. Разбира се, този допълнителен метър позволи да направи кухнята малко по-свободна, но е трудно да се говори за комфорт, защото се появи тесен проход, който мъжът-ремонтаджия не успя да предвиди.

Красота в 8 квадратни метра: пример за приказна кухня в панелка след чуден ремонт

Оказа се и че не е възможно мивката, придружена с всичките тръби и канализация, да бъде изнесена на терасата.

Всъщност, присъединяването на терасата към кухнята се оказа скъпо, безсмислено и грозно начинание, а освен всичко и не особено функционално. Сега Бг мъжът съжалява, че е взел такова решение и отбеляза, че преди да започнем такова начинание, струва си да помислим минимум 10 пъти и да направим точен план, така че по-късно да не се окаже, че подобно допълнение ще се окаже най-кошмарното решение и ще превърне домът ни в неособено красиво място. 

А Вие „усвоили” ли сте терасата към кухнята си и какъв е резултатът? Споделете с нас в коментарите. / jenata.blitz.bg

Коментирай

ПФФ

ПФФ 17.12.2018 14:06

ТИНТИРИ, МИНТИРИ...ТОВА, ЧЕ НЕ ЗНАЕ КАК ДА ГО НАПРАВИ НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ Е ГРОЗНО ИЛИ ИЗЛИШНО! ЕЛАТЕ И ВИЖТЕ АЗ КАК СЪМ ГО НАПРАВИЛ И ДАЛИ Е ГРОЗНО!

редактор

редактор 17.12.2018 14:10

Този текст е превеждан, само снимките са български. Явно "авторът", няма въображение една проста статия да напише, свикнал е да краде от чуждестранните сайтове.

Toni0511

Toni0511 17.12.2018 14:12

От снимките се вижда че ,,Бг мъжът " е глупав и няма представа от ремонти.Той е точно толкова некомпетентен колкото и "писача" на тази тъпа статия.

subzero

subzero 17.12.2018 14:21

написалия тази "Статия" е също толкова глупав, колкото посочения в текста т.н. БГ мъж !!!!!!

ггг

ггг 17.12.2018 14:25

глупава статия и глупав майстор

Ха сега

Ха сега 17.12.2018 15:01

Тази статия е писа някой който не може и клечка да си направи!!Никъдърници

малоумници

малоумници 17.12.2018 15:23

Авторът на статията може би живее на Марс и не е виждал усвоена тераса в български апартамент.

:-)

:-) 17.12.2018 16:08

Тез стени много дебели! Май са руски :-). А сичкото е превод от я плакал.ком

xуz

xуz 17.12.2018 17:47

Това трябва да го е правил Данчо Ряпата, невролог от Кърджали!?!?

хихи

хихи 17.12.2018 18:08

и печката без абсорбатор.

haha

haha 17.12.2018 21:07

Такива продълговати кухни има в руските филми. Кухните в нашите панелки наистина са малки, но са със съвсем друга форма. Обаче мушамата ме кефи :D Изобщо целия стил на интериора е убиец

taka e

taka e 18.12.2018 13:28

Стегни Дупето Без Упражнения !Лесно и Бързо поддържане на теглото за мързеливки http://bit.ly/2EJ30d5