logo

Архитектурно чудо: Превърнаха 40 м² апартамент в дизайнерско 4-стайно бижу (СНИМКИ)

Архитектурно чудо: Превърнаха 40 м² апартамент в дизайнерско 4-стайно бижу (СНИМКИ)

Цената на имотите в България драстично се покачва. Навярно всеки човек, който в момента си търси собствен дом е установил с ужас колко скъп се оказва квадратният метър.

Сега обаче от jenata.blitz.bg решихме да ви покажем нагледно как едно малко апартаментче от 40 м² се превърна в истинско дизайнерско бижу, което освен всичко се шири с цели четири стаи.

Истинският американски дом няма общо с БГ панелките! Но ето истината за него (СНИМКИ)

Ето и 3D модел и схема на самия апартамент.

Квартира от 27 квадрата се превърна в жилище със спалня, кухня, баня и хол след вълшебен ремонт (СНИМКИ)

И така – всичко на всичко в този апартамент има издигнати само три стени, но в същото време създават дневната, спалнята, кухнята, трапезарията, кабинет и тоалетната.

Даниел си взе малък апартамент, но щом отвори тайника в пода изпадна в ужас! Откри нещо страховито, а после… (СНИМКИ/ВИДЕО)

Основата на интериора е в сиво-бели цветове, естествено дърво и ярки акценти. Например, стената в трапезарията е украсена с панел от дървени ромбове от различни нюанси. За всекидневната зоната има килим с цветни триъгълници. Стената и таванът в спалнята са украсени с абстрактна картина, която разчупва представата за пространството.

Семейство направи голяма грешка при ремонта на апартамент и сега не може да го продаде (СНИМКИ)

Спалнята е ситуирана в „средата“ на апартамента и е разделена със стъклена преграда. Тя е издигната на подиума, за да направи пространството „камерно“ и по-обширно. От другата страна е гардеробът. Дървените му фасади са като паркет, който се издига от пода до стената.

В апартамента няма телевизор, поради което не е необходимо да се ориентират мебелите в негова посока. Широко бюро и просторни отворени рафтове над него са инсталирани в същия ред като шкафа. Диванът е обърнат надясно към прозореца, за да се наслаждават обитателите му на красивата гледка от вън.

Същата техника е приложена и зад стените, използвани в кухнята. Вградената система в коридора гладко се влива в кухнята, в която дори стените са почти същите. В тази част на апартамента има най-вече естественото дърво, което омекотява малката кухня за готвене и я прави по-удобна и уютна.

Кухненският комплект е много внимателно подбран и ергономичен. Например, точно под плота са предвидени кутии за дребни предмети и няколко рафтове в горния ляв ъгъл са отворени за бърз достъп до подправките например. Една от стените е украсена с плочки, които имат са със синьо-кафяв цвят.

Тези плочки се появи на повечето повърхности и в банята. Вярно е, че тук плочките заемат доста голяма площ, така че дизайнерите са избрали по-мек монохромен вариант. Между банята и тоалетната е издигната стена, а вместо завеса е използвана стъклена преграда.

Дори в тези четиридесет метра има достатъчно място за пералня, скрин и огромен килер за всички необходими битови аксесоари. / jenata.blitz.bg

Коментирай