logo

С този трик оризът става ронлив и вкусен, тайната е в лъжичка...

С този трик оризът става ронлив и вкусен, тайната е в лъжичка...

Ако я добавите директно към вода, ефектът няма да бъде толкова забележим обаче

Вареният ориз а е една от най-популярните гарнитури. Ястието е обичано, както от непретенциозни хора, така и от гастрономите.

Хрупкави тиквички в нежен сос

Въпреки че приготвянето му е лесно, има един малък трик, който не всяка домакиня знае. С него оризът ви ще стане ронлив и изключително вкусен и едва ли ще има човек, който да не ви попита как сте успели да го постигнете. 

Тайната се крие в една тайна съставка, която трябва да добавите към него, докато го варите. Една лъжичка от това и вече ще се превърнете в истински повелител на варивата.

Опитните домакини и професионалните готвачи винаги добавят лъжица растително масло в тенджерата, в която ще варят ориза. 

Защо трябва да използвате именно тази съставка?  И защо защо е необходимо да е добавяте преди да сложите ориза във вода?

Подправките, които само опитните домакини слагат в ориза Оказва се, че добавянето на растително масло е ключът към приготвянето на варен ориз с идеална консистенция. Поради вискозите си, олиото образува тънък филм върху зърната на ориза.

Трябва да действате по следния начин: изсипете ориза в тенджера, добавете олиото (1 супена лъжица на всеки 100 грама зърнени култури), разбъркайте добре масата, изсипете вода.

Изчакайте да заври и добавете ориза. Също така олиото може да се замести с лъжица масло.

В резултат на това ястието ще се окаже ронливо и невероятно вкусно. И не е нужно да експериментирате със съотношението на съставките и времето за готвене. 5 мита за ориза, които всеки диабетик трябва да знае Важно е да запомните, че мазнината се слага първо.

Ако я добавите директно към вода, ефектът няма да бъде толкова забележим. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

оризон

оризон 17.07.2023 12:31

Това е поверие. Мазнината не влияе нито на макароните нито на ориза при варенето. Единствено слепването на ориза след варе се избягва, когато се изплакне до бистра вода и чак след това да се вари. Процеса отстранява нишестето. На слука!

Гицка

Гицка 17.07.2023 23:45

Абе вие като пишете, четете ли написаното ,разбира ли се или не.що за глупости пишете, да си ги разбирате сам.освен това мазнина на ориз и спагети не се слага!!!!

Нещо

Нещо 18.07.2023 12:10

Май объркахте манджата. Кога ориз, кога олио, кога вода. После пък изсипваш вода, завираш. И пак ориза във водата. А колко вода и колко вариш, никой не разбра. Накрая-в кофата.

Жужи

Жужи 18.07.2023 13:36

Много лош превод! Грешки в описанието за приготвяне на ориза. Загубих си времето с тази тъпа публикация!

Жужи 1

Жужи 1 18.07.2023 15:09

Подкрепям Жужи. Лоши преводачи с резултат - лош български език. 3.93 е висок успех на матурата по български език и литература.

Фълю

Фълю 19.07.2023 13:07

Боли ма Фсичкия Х.У.Й от тази хуйня ...

Нели

Нели 20.07.2023 13:19

Няма да е лошо, да четете публикациите си. Големи глупости пишете!

Жанета

Жанета 20.07.2023 14:54

Грамотният човек когато пише, проверява за грешки и смислово изражение!При вас смисълът на написаното липсва!

Мунчо

Мунчо 26.07.2023 11:31

Сложете ориза в тенджера и добавете растителна мазнина!След това добавете ОРИЗА..,.........АЛИООО Една статия не можете да напишете бре некадърници!!!!