Свекърва ми сложи намачкан вестник в хладилника и неприятната миризма от него изчезна

Свекърва ми сложи намачкан вестник в хладилника и неприятната миризма от него изчезна

Първоначално помислих, че е луда, но щом го направих и аз се убедих колко мъдро е постъпила, казва читателка на jenata.blitz.bg

Хладилникът е може би един от най-използваните (ако не и най-използваният) електроуред във всяка кухня. Всеки знае, че той се отваря по стотици пъти на ден.

Именно заради това преди време от jenata.blitz.bg споделихме кои храни не трябва да държите в него, защото ги съсипвате. Освен това се оказа, че не трябва да държите яйцата на вратата на хладилника, тъй като така те стават много опасни за здравето ни.

Но каквото и да се напише и каже за хладилника и продуктите в него едно е сигурно – най-неприятно е когато от него се разнася неприятна миризма.

Нека не отричаме, че на всички ни се е случвало отваряйки хладилника да усетим непоносима смрад. Понякога обаче каквото и да правим този неприятен аромат не изчезва.

„Свекърва ми каза да сложа вътре вестник. Първоначално помислих, че е луда, но все пак реших да пробват. Резултатът ме остави безмълвна“, казва читателка на jenata.blitz.bg, която изпрати съобщение на фейсбук страницата на jenata.blitz.bg, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки.

Всички знаем, че понякога дори и след най-сериозното почистване на хладилника непоносимата миризма остава. Именно заради това този странен трик с вестник е идеалното спасение.

„Понякога е възможно да се отървете от неприятната миризма в хладилника само чрез пълно размразяване и измиването му. 

Но това отнема много време и усилия. Свекърва ми сподели с мен друг, по-малко енергоемък начин“, казва читателката на jenata.blitz.bg.

По думите й за целта ще ви е необходим обикновен вестник, който просто трябва да смачкате. След това вземете една чиния, в която сипете малко вода, а отгоре сложете намачкания вестник.

С този малък трик ще удължите живота на плодовете и зеленчуците в хладилника си

„След няколко часа миризмата ще бъде много по-малко осезаема и ако оставите вестника в хладилника за една нощ, тя ще изчезне напълно“, категорична е читателката на jenata.blitz.bg.

Разбира се има разнообразие от абсорбатори на миризми, които могат да се използват за освежаване на хладилника, но горният метод е добър, ако няма нищо друго под ръка и не искате да измивате и проветрявате уреда твърде много. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай