logo

Тези детайли в сватбената рокля на принцеса Даяна ясно вещаеха, че бракът й ще завърши трагично

Тези детайли в сватбената рокля на принцеса Даяна ясно вещаеха, че бракът й ще завърши трагично

С най-известния булчински тоалет в света са свързани много поверия, които, за нещастие, се сбъднаха с времето

Сватбената рокля на принцеса Даяна е може би най-известния и обсъждан булчински тоалет в историята. И в това няма нищо чудно: тя е създадена от различни материи и старинна дантела в цели шест фабрики.

И с нея, между другото, са свързани много поверия, които, за нещастие, се сбъднаха с времето. 

Всички незначителни на пръв поглед странности не успяха да убягнат от погледа на най-наблюдателните. Обикновените англичани и почитатели на принцесата веднага забелязаха подробности, които ясно вещаеха, че бракът й ще завърши по трагичен начин.

Кошмарно пророчество на принцеса Даяна за Чарлз хвърли света в ужас

На първо място, през цялата церемония до роклята й се докосваха страшно много хора. Това се случи, защото тя бе прекалено обемна и непрекъснато се налагаше да бъде оправяна. 

Двете малки помощнички, които вървяха зад дългия шлейф, се справяха със задачата си бавно и много лошо. Всъщност това е напълно разбираемо, защото близо 8-метровият шлейф изпълни по-голямата част от пътеката в катедралата. 

Съществува поверие, според което когато други хора докосват сватбената рокля по време на тържеството, непознати и роднини ще се месят в семейния живот на младоженците.

Излишната принцеса: Защо сестрите на Даяна бяха против брака й с Чарлз

Второто поверие е свързано с перлите върху булчинския тоалет. Със сигурност всяко момиче е чувало, че перли не се подаряват, защото това е на сълзи. Същото важи и за сватбите: не се препоръчва да се носят бижута с перли и най-вече да се използват за декориране на тоалета.

А роклята на Даяна буквално счупи този „перлен антирекорд“: 10 000 скъпоценни камъчета, пришити върху самата рокля и по шлейфа. Само си помислете колко тежка е била роклята заради всичкия този  плат и камъни върху нея.

Нови и скандални разкрития за катастрофата, убила принцеса Даяна СНИМКИ

И последното неприятно поверие: петно ​​върху роклята. Работата е там, че приготвяйки се за церемонията, Даяна случайно е разляла парфюма си. Той остави петно, което се виждаше и с невъоръжено око.

Според едно от поверията петно на роклята вещае доста кратък живот на булката. Според друго - младоженецът ще стане източник на проблеми и семейството ще се разпадне заради него. 

Заради това петно се наложи Даяна често да хваща края на роклята си с ръка, уж за да ходи по-удобно. Но всъщност по този начин тя опитваше да прикрие петното.

Разтърсващо разкритие: Първите думи на Чарлз, когато е научил за смъртта на Даяна

Явно суеверните са били прави, защото, както всички знаем, бракът на Даяна наистина не беше от най- щастливите. А още на медения си месец принцесата стана свидетел на първия нееднозначен телефонен разговор между съпруга си Чарлз и Камила. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай