logo

Излишната принцеса: Защо сестрите на Даяна бяха против брака й с Чарлз

Излишната принцеса: Защо сестрите на Даяна бяха против брака й с Чарлз

Докато целият свят очакваше с трепет кралската сватба, лейди Сара и баронеса Джейн се отнасяха към голямото събитие по съвсем различен начин

Докато целият свят очакваше с трепет сватбата на принц Чарлз и Даяна, сестрите на бъдещата принцеса на Уелс се отнасяха към голямото събитие по съвсем различен начин. 

Лейди Сара Маккоркодейл и баронеса Джейн Фелоуес никога не са криели, че са изпитали доста сложни чувства, след като узнават, че по-малката им сестра ще се омъжва за наследника на британския трон.

В навечерието на сватбата през 1981 г. Сара и Джейн са разкъсвани не от завист, както пишеха голяма част от таблоидите на Острова, а от огромно безпокойство. 

Най-големите и опасни тайни на принцеса Даяна паднаха СНИМКИ

Положението на булката било такова, че, според книгата на кралския експерт Андрю Мортън "Даяна - Нейната истинска история от първо лице", баронеса Фелоуес била убедена, че Даяна ще бъде принудена "(постоянно) да се бори, за да се справи (с живота в кралското семейство)".

Даяна със сестрите си и директорът на училището, което са посещавали, 12 ноември 1987 г.

Потвърждение на този факт може да бъде поведението на принцесата, която непрекъснато се опитваше да докаже на себе си и на другите, че е достатъчно добра, демонстрирайки собствената си елегантност.

Според Мортън, в края на брака си Даяна се е стремяла да върне всичко - отказала се е от луксозната си спортна кола, която й струвала толкова много, когато се е опитвала да впечатли роднините на мъжа си.

В началото на 90-те години тя вече не е искала да кара скъпа кола, защото по това време за много британци започва "времето на икономическите трудности".

Изплува шокираща тайна след смъртта на принцеса Даяна, всички са ужасени

"Сестра й Сара беше тази, която дълго време бе в светлината на прожекторите, и бе принудена да отстъпи мястото си на Даяна.

От една страна, тя се радваше за по-малката си сестра, но от друга - тя призна, че много ревнува от славата, която я е връхлетяла. Отне й известно време, за да свикне с факта, че Даяна ще стане принцеса на Уелс", пише още Мортън. 

Лейди Сара Спенсър и принц Чарлз на мач по поло, юли 1977 г.

По думите на експерта, средната сестра е имала малко по-различен поглед върху ситуацията. "Джейн избра по-практичен подход. Тя сподели еуфорията на бъдещата булка.

Трогателно писмо на принцеса Даяна до синовете й отпреди 24 години разтърси мрежата

Но тъй като бе съпруга на личния секретар на асистента на кралицата, тя не можеше да не се притеснява дали Даяна ще се справи с живота в двореца. Тя се страхуваше, че Ди няма да може да се впише и ще се почувства ненужна и излишна", пише той. 

Баронеса Джейн Фелоуес и бременната принцеса Даяна на Уимбълдън, 4 юли 1984 г.

Сватбата на Чарлз и Даяна се проведе в катедралата "Свети Павел" в съответствие с англиканските традиции. Медиите определиха събитието като "приказна сватба", наблюдавано от 750 милиона души.

Защо Даяна дреме на прием през 1981 г. и защо всички й простиха скандалния гаф

За съжаление, "приказката" продължи по-малко от десетилетие, а официалният й край бе сложен през 1996 г., година преди смъртта на принцесата на Уелс. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

planeta2012@abv.bg

[email protected] 20.04.2020 11:38

DAIANA BECHESVETITSA

ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ 21.04.2020 0:47

завист

Словянин

Словянин 21.04.2020 7:22

Не светица, а точно обратното!

Има ли  зн

Има ли зн 28.07.2022 1:07

Използвано момиче от машината