logo

Великден идва: Как да изберем пресни и хубави яйца за празника

Великден идва: Как да изберем пресни и хубави яйца за празника

Въпреки че няма да можем да се съберем с всичките си роднини заради пандемията от коронавирус, това не значи, че не трябва да отбележим подобаващо Възкресение

Великденските празници вече наближават и съвсем скоро всички ще се втурнат по магазините, за да купуват храни и яйца, за да посрещнат Възкресение Христово.

Как да не пипнем коронавирус в магазина

Как обаче да изберем яйца?

Пред нас стои въпросът дали трябва да купим малки или големи и каква всъщност е разликата между тях. Предложенията на пазара са много, но всеки държи на най-качественото за себе си и близките си. Освен това не всеки знае как да познава дали яйцата са пресни.

Тези неща убиват коронавируса в дома ви

Въпреки че няма да можем да се съберем с всичките си роднини заради пандемията от коронавирус, това не значи, че не трябва да боядисаме яйчица и да се подготвим подобаващо за Възкресение.

Според много хора по-големите яйца са по-полезни от малките. Учени обаче напълно отричат това твърдение, като казват, че и в двата вида има еднакво количество хранителни вещества, но в по-големите просто има повече вода.

Лекари разкриха как надеждно да защитим дома си от коронавируса

Тогава се запитайте струва ли си да купувате големи яйца?

Сега ще ви разкрием как да установите дали сте попаднали на прясно яйце

Например, ако белите сварено яйце, а то се бели трудно и освен черупката отстранявате и част от белтъка, то 100% си имате работа със старо яйце.

Новина за куп храни, която заради коронавируса трябва да знаете СНИМКИ

Друг показател е черупката на яйцата. Така ще може да ги познавате от пръв поглед. Ако тя е много лъскава, значи яйцето е старо, ако е по-матирана, значи може да сте спокойно, че е прясно./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай

ПЛАТИ СИ  ЗА КОРОНАТА

ПЛАТИ СИ ЗА КОРОНАТА 09.04.2020 16:50

КОЙ КОНТРОЛИТА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА , КАТ , МВР , ТОЛ ПОЛИЦИЯТА , ПОЛИЦАИ ИЛИ ЖАНДАРМЕРИЯ ......МНОГОКРАТНО ДУБЛИРАНЕ НА КОНТРОЛА . КОИ КОНТРОЛИРА ПАРЛАМЕНТА ... НИКОИ

Лили

Лили 09.04.2020 21:01

Пълни глупости! Точно пресните яйца се белят по-трудно.