logo

Забавни минути с Роси: Как да си направим красив домашен свещник от канап (СНИМКИ/ВИДЕО)

Забавни минути с Роси: Как да си направим красив домашен свещник от канап (СНИМКИ/ВИДЕО)

Днес ще видите как да си направите тази красота с помощта на подръчни материали и канап

Преди време от jenata.blitz.bg заедно с Росица Кръстева започнахме една доста интересна рубрика. А именно "Забавни минути с Роси".

В първия урок ви показахме как да си направите красоти от канап. След това с много интересни снимки ви представихме как да "облечем" бутилка. Непосредствено след това с уникално видео и фотоси ви демонстрирахме как да изработите органайзер от шпули от кухненски ролки, метални кутийки или консерви.

Днес пък ще видите как да си направите свещник с помощта на подръчни материали и канап.

Необходимите материали са:

Канап /или вълна/ - натурален цвят и малко цветен

Дебел картон – голям кръг с диаметър 20 см и 5 малки кръгчета с размер 5,5 см

Шпули от кухненски ролки /с диаметър 6 см/ – 2 броя

Кафе на зърна – около 60 броя

Чаени свещи – 5 броя

Течно лепило или силиконов пистолет

Започваме от основата. По познатият начин /от изработването на органайзера/ залепваме канап /или вълна/ от двете страни  и завършваме с плитка по края.

Шпулите първо ги разделяме с линийка и молив на ленти с ширина  3 см, изрязваме ги с макетно ножче и хубаво ги подравняваме от двете страни.

Трябва да получим 10 пръстена.

След това 5 от тях оставяме цели, а останалите 5 разрязваме от едната страна.

Отрязваме си около 5 метра канап /или вълна/, прегъваме на две и после още на две и така с четири нишки едновременно започваме да увиваме всеки пръстен. И така и десетте.

Тук ще направя уговорката, че вие може да си направите свещник и с една, две, три или колкото желаете свещи. Така ще са ви необходими и по-малко материали и време. Изборът е ваш.

Малките картончета – кръгчета са ни необходими за поставки на самите чаени свещи.

Затова и тях облепваме с канап /или вълна/ от двете страни, като от тази страна, върху която ще сложим свещта, по краищата залепваме зърна от кафе.

С това постигаме две цели – едната е свещта да не пада от поставката, а другата – за красота. Залепваме поставките за целите пръстени и пристъпваме към сглобяването на целия свещник.
Взимаме два цели пръстена и придържайки ги вертикално така, че поставките за свещите да са отгоре, промушваме отстрани един от срязаните пръстени. Залепваме срязаната част и дозалепваме останалия канап така, че да не се вижда мястото на съединяването. Така се получават два вертикални пръстена и един хоризонтален.

Взимаме следващият срязан пръстен и го промушваме като предишния пръстен през целия. След това през него прекарваме още един цял и пак залепваме срязания. Вече имаме четири вертикални и два хоризонтални пръстена.Продължаваме по този начин, докато не залепим и последния, пети срязан пръстен.

Получава се един кръг, на който отгоре се виждат поставките за свещите, а отстрани – хоризонталните пръстени.

За по-голяма устойчивост, а и да не се разместват, може да залепим долните пръстени един за друг. И вече цялата композиция да я залепим /препоръчително със силиконов пистолет/ върху основата.

За да бъде по-красиво, добре би било да сложим малко украса от цветен канап върху основата. И за да е по-изпъкваща, добре е да бъде от две нишки, които се залепват една върху друга. Тук е удачно да се използва лепило, защото силикона ще се вижда.

Последното, което трябва да направим, е да сложим чаените свещи по местата им.

И ето – имаме красив свещник, който можем сами да си ползваме или да подарим на някого. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай