logo

Забавни минути с Роси: Цветя, листа и клонки в квилинга (СНИМКИ/ВИДЕО)

Забавни минути с Роси: Цветя, листа и клонки в квилинга (СНИМКИ/ВИДЕО)

Здравейте творци и откриватели, продължаваме с въведение в това интересно начинание или иначе казано урок 3

Съвсем наскоро от jenata.blitz.bg стартирахме нова и интересна рубрика "Забавни минути с Роси". В първия урок ви разкрихме що е то квилинг и как успя да заплени всички. Във вторият урок ви показахме уникални техники, които всеки начинаещ в това начинание трябва да знае.

Сега, както от jenata.blitz.bg ви обещахме, ще продължим със забавните и увлекателни уроци на Росица Кръстева, които освен с увлекателен текст са придружени и с много снимки и видеа, които да ви дадат правилните насоки в първите стъпки в квилинга.

Уникалните творения на Роси с канап може да видите и на нейния сайт www.rosiartidea.com

Днес ще се занимаваме конкретно с изработването на различни видове цветя, листа, клонки. За целта ще ви дам както различни шаблони, така и начините, по които да ги изработите.

Розички могат да се правят по много /десетки/ начини, но тук ще ви покажа няколко.

Първият е с готови шаблони. В зависимост от това, дали искате да направите по-стилна или по-кичеста розичка, може да използвате един от двата шаблона.

 

                     Шаблон 1                                            

               Шаблон 2

От първия се получава розичка с равни листенца, а от втория – с вълнообразни листенца. Изборът е ваш. Пробвайте и двата вида и който ви допадне повече, него използвайте във вашите творения.

Иначе принципът е един и същ – изрязваме по контурите внимателно, за да не срежем някъде, като накрая получаваме един вид спирала. Пъхаме единия край /този, от който сме започнали да режем/ в квилинг инструмента и започваме да въртим. Като стигнем до другия край, вадим внимателно и оставяме на масата. Розичката се развива и се получава желаната форма. Залепваме отдолу кръгчето, което остава на края на спиралата, за основа и розичката ни е готова.

След като направим доста и в различни цветове, можем да ги комбинираме и да изработим различни неща с тях – картички, покани, кутии и т.н. 

Сега да направим малко ефирни цветя.

Първо да си нагънем на ръка една лентичка на 7 равни двойни части по следния начин. Започваме да навиваме с квилинг инструмента всяка част навътре към центъра. Получените завъртулки обрамчваме няколко пъти със същия или друг цвят лентичка. По този начин правим пет или шест листенца, които после сглобяваме в цвете. И тъй като се получава доста голямо, необходимо е в средата да се сложи допълнителна лента или лентички, навити на колелеце. 

И тъй като в композициите се използват освен цветя и листа, клончета и други подобни, ще ви дам шаблони и за тях. 

С тези шаблони можете да изрежете различни листа както от по-тънка хартия, така и от по-дебел картон. Зависи къде ще ги слагате и за какво ще ги използвате.
Листата стават по-красиви, ако с някакъв остър предмет им очертаете жилките или пък ги прегънете няколко пъти като хармоника. За първият начин листата се слагат на някаква по-мека повърхност и се очертават с острия предмет жилките.
За вторият начин листото първо се сгъва на две по оста и после малко на диагонал се нагъва на хармоника. След като се разтвори, ще видите какъв красив ефект се получава. 
/ jenata.blitz.bg

Очаквайте скоро в jenata.blitz.bg още "Забавни минути с Роси": Урок 4!

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай