logo

7 ситуации във връзката, в които е по-добре да излъжете

7 ситуации във връзката, в които е по-добре да излъжете

Лъжата може да помогне да се избегнат неприятности, да се запазят отношенията, да се запази любовта, а понякога дори и животът

Честността е водеща сила за запазването на едни здрави отношения. Има моменти обаче, когато е по-добре да лъжете във връзка. Не само за доброто на вашия партньор, но и за вашето собствено. Лъжата може да помогне да се избегнат неприятности, да се запазят отношенията, да се запази любовта, а понякога дори и животът.

Представяме ви седем ситуации, в които е по-добре да излъжем.

1. За да се прекъснат токсични и разрушителни отношения

Ако осъзнавате, че сте в зависима връзка с физически или психически насилник, тогава лъжете. Целта е да се спре бдителността на агресора и да се подготви "пътят за отстъпление". Ако вашият партньор разбира, че възнамерявате да го напуснете, тогава никой не знае какво ще се случи и как ще реагира той. Ето защо лъжата би помогнала за вашата безопасност.

Стана ясно как мъжете избират половинките си! Истината определено няма да се хареса на много дами!

2. Когато говорите за минали връзки

Ако първоначално не сте планирали да лъжете партньора си, това е добре. Все пак обаче понякога е по-добре да лъжете относно минали взаимоотношения. Например когато отговаряте на въпроса „Дали някога си обичал някого повече от мен?“ В противен случай мисълта за трети човек може да "се появи" във вашия съюз неволно. Чистата истина може драстично да промени или да разруши една връзка. Не забравяйте, че фактите, за които мълчите, ще трябва внимателно да се крият в бъдеще.

3. Когато това не е вашата тайна

Малката лъжа е съвсем приемлива, ако пазите нечия тайна. Тайните на приятелите ви не трябва да се издават дори на партньора ви. Ако не можете да лъжете, отговаряйки на неудобен въпрос, тогава е по-добре просто да отговорите с "не знам".

Внимавайте много, ако имате връзка с някой от тези зодии! Толкова са непоправими, че не заслужават втори шанс!

4. Когато правите комплимент

Всеки има лоши дни. Ако вашият партньор не изглежда добре днес и сам го осъзнава, един малък комплимент може да подобри настроението му. Това е един друг начин да изразим любовта си.

5. При подготовка на изненада

Може да се наложи да измислите цяла невярна история, ако подготвяте подарък за изненада за вашата сродна душа. Просто не прекалявайте, лъжата трябва да бъде възможно най-безобидна.

Лесен тест разкрива колко дълго ще продължи връзката ви!

6. Когато се отдалечите от добър човек.

Да, любовта отминава. И ако разбирате, че няма връщане назад, по-добре е да не казвате на партньора си цялата истина. Въпросът „какво не е наред?” все още е неизбежен, но е по-добре да пожалите своя партньор, ако знаете, че ще го нараните. Помислете за най-доброто решение. Например репликата "ние сме различни хора" е доста подходяща за основен аргумент.

7. Като стимул

Понякога една лъжа като стимул за действие по-късно се превръща в истина. Например, ако вашият партньор реши да овладее нови умения или просто да поеме по пътя на самоусъвършенстването, една малка лъжа от ваша страна може да бъде добра мотивация и поставяне на правилни насоки./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Лъжльо

Лъжльо 07.05.2019 11:05

Изобщо лъжете си както ви падне когото ви падне всжното е вие да сте добре на другите ...майната им. :)

taka e

taka e 08.05.2019 0:37

Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук !Нон стоп печалби !https://bit.ly/2vGdh7g