logo

Едва ли сте знаели тези 3 факта за оргазма

Едва ли сте знаели тези 3 факта за оргазма

Да, това е върховно изживяване, но е и нещо много повече

Женският оргазъм за мнозина е мистериозен „звяр“, за който всеки е чувал, но не всеки е виждал. Ако един мъж е способен да докара жената до върховното удоволствие, то значи може да я накара да направи всичко – буквално всичко за него… е и с него!

Да, безспорно оргазмът е супер изживяване, което всеки човек – без значение мъж или жена, трябва да изпитва редовно.

Разбира се оргазмът и при мъжете е важен, но безспорно при тях поне си личи когато той настъпи, а при жените е малко по-сложно. Все пак от jenata.blitz.bg припомняме на дамите, че е опасно за симулират оргазъм.

Но сега от jenata.blitz.bg събрахме на едно място три факта за оргазма, които едва ли сте знаели.

Ето кои са те:

Защо жената получава оргазъм? Вечният въпрос без ясен отговор
Има много версии защо една жена изпитва оргазъм, но дори сериозните учени все още водят ожесточени спорове по този въпрос. Ако с мъжа всичко е ясно - неговата еякулация почти винаги е придружена с оргазъм, което се дължи на естествената задача на мъжа да оплоди жената, тогава каква е същността на женския оргазъм не винаги е ясно.

Жените не достигат до оргазъм заради тези 2 проблема

Учените започнаха да изучават тази реакция на женското тяло не толкова отдавна, но все още не са стигнали до консенсус по темата.

Оргазмът изключва мозъка
Всеки, който е преживял ярък оргазъм в живота си, може да потвърди, че в пиковия момент сякаш се отдалечаваш от реалността. Всъщност в този момент част от мозъка е практически изключена. 

Както обясняват учените, по време на оргазъм префронталната кора на мозъка е много слабо кръвоснабдена, поради което се губи самоконтрол и на жената изглежда, че се отдалечава от реалността, а понякога дори – излиза извън тялото си (просто неописуемо усещане). След такива научни обяснения все повече вярвате във фразата „оргазмът е малка смърт“.

Оргазмът действа като болкоуспокояващо
Хубав факт! И отново учените идват на помощ: те откриха, че по време на оргазъм се активират онези части от мозъка, които отговарят за реакцията на болезнени усещания в тялото. 

Шокиращо откритие: Мастурбацията е опасна, ето защо!

Много жени потвърждават, че оргазмът може да намали интензивността на главоболието и зъбобола за около половин час. В известен смисъл оргазмът действа като естествено болкоуспокояващо, стига самият процес по пътя към оргазъм да е също толкова приятен. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!