Жените не достигат до оргазъм заради тези 2 проблема

Жените не достигат до оргазъм заради тези 2 проблема

Не се отчайвайте, а разберете от къде идва проблемът и действайте, заяви д-р Шери Джейкъбсън

Сексът е върховно удоволствие между двама души, които се харесват. Разбира се кулминацията на това интимно преживяване е оргазмът.

Но какво да правим, ако не можем да достигнем до „връхната точка“? Е, нека бъдем реалисти – поне веднъж в живота на всеки мъж и жена им се е случвало да не могат да достигнат до оргазъм.

Сексолог: Това е тайната на силния женски оргазъм! 18+

Е, сега американският психотерапевт д-р Шери Джейкъбсън говори за проблемите при жените.

По думите й, ако една жена не може да достигне до върховното удоволствие по време на секс, то това се дължи най-вече на 2 причини.

Но не само това. US психотерапевтът уточни, че има три вида на това състояние, а редом с това даде насоки и как може да бъде идентифициран и разрешен този проблем.

„Липсата на оргазъм при жените може да се дължи на физиологични или психологически проблеми“, казва американският психотерапевт д-р Шери Джейкъбсън. 

„Състоянието, при което жената не може да достигне оргазъм, се нарича аноргазмия“, обясни д-р Джейкъбсън. 

Тя идентифицира три вида на това състояние.

Тези 3 неща пречат на жените да получат оргазъм, но ето го спасението! 18+

„Това може да бъде първично, тоест пълното отсъствие на оргазъм; вторичен, когато някога сте могли да получите оргазъм, но вече не можете; или ситуационен, когато определени обстоятелства пречат“, каза психотерапевтът.

Според специалиста терапията при липса на оргазъм зависи от причините, провокирали това състояние. 

„Сред физическите фактори тя посочи хормонални смущения и странични ефекти от лекарства, неврологични заболявания и предишни операции. 

Психологическите причини включват тревожност, депресия, стрес, минали травми и проблеми във взаимоотношенията“, заключава Джейкъбсън. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!