logo

Секс мераците на жените се променят с годините, но ето как!

Секс мераците на жените се променят с годините, но ето как!

Разберете какво да очаквате от интимния живот в различните периоди

Не е тайна, че сексуалната активност се променя в различните периоди от живота на жените и мъжете. Именно заради това преди време от jenata.blitz.bg споделихме, че вагината се променя с годините. Освен това разкрихме как точно се случва това.

Но характеристиките на женското либидо често остава загадка не само за мъжете, а и за самите дами. 

И за да няма повече неизвестни около секс мераците на жените от jenata.blitz.bg решихме да обобщим как се променя интимният живот на жените през годините.

И така – ето какво иска едно момиче на 18 години в леглото и за какво копнее една 50-годишна жена:

Между 18 и 30 години: Първи стъпки
Противно на общоприетото схващане за невероятната сексуална активност на младите, то момичетата в млада възраст не бързат да сменят партньорите почти всеки месец, както се случва с младите мъже.

Момичетата, които едва са преминали прага на 20 години, все още не са уверени в своята сексуалност и затова изпитват много повече притеснение за външния им вид и привлекателността им за противоположния пол. 

Освен това наличието на информация за възможна зараза от сексуално предавани инфекции не допринася за растежа на сексуалното им желание. 

Да не говорим за нередовния менструален цикъл, който при жените, които още не са навършили 30 години, е доста променлив и нередовен, а това сериозно се отразява на нивото на либидото.

Всяка дама, която не харесва себе си или се съмнява в женствеността си трябва да прочете уникалната история на младата Лорън (СНИМКИ 18+)

Между 30 и 40 години: Разцвет
По правило до 30-годишна възраст жената е намерила своето място в живота, научила се е да се справя със стреса, който в големи количества обаче може да намали сексуалното желание до нула. 

Повечето от жените в тези си години намират сродната си душа, с която започват съвместен живот, а това поражда повече увереност в тяхната сексуалност и за жената най-накрая идва един от най-спокойните периоди в леглото. 

След като жената навърши 35 години либидото й започва постепенно да намалява, но жената все още е доста активна сексуално.

Мъжете отговориха на най-срамните и шантави интимни въпроси на жените, свързани със секса

Между 40 и 50 години: Вторият разцвет на сексуалността
По това време нивата на хормоните намаляват още по-бързо, но жената продължава да се радва на пълноценен сексуален живот. Много от проблемите й в живота вече не изглеждат неразрешими и сега идва моментът, в който една жена може да се съсредоточи върху себе си и своите желания. 

Ето защо жените на възраст 40-45 (които не са обвързани) започват да търсят мъж за приятни забавления в секса, а той като правило трябва да е по-млад от нея. 

Жената в тази възраст е уверена, знае от какво има нужда в леглото и е готова да научи мъжа как да й угоди.

Самотна майка потресе всички с изповедта си СНИМКИ

След 50-годишнината: Спокойното и с доверие
Жената след като навърши 50 години влиза в периода на менопаузата: естрогенът се произвежда с трудност, точно както тестостерон, яйчниците престават да се секретират от яйчника, в резултат на това идва и краят на цикъла.

Това обаче не означава, че тези жени трябва да сложат край на сексуалния си живот. Тези дами все още може да се наслаждават на пълноценен сексуален контакт, остава само проблемът със сухотата по време на полов акт, която мъчи всяка втора жена над 50 години. 

Но проблемът се решава доста лесно с хормонозаместителна терапия и/или пък с лубриканти. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!