Това са трите най-добрите сексуални пози за възрастни хора 18+

Това са трите най-добрите сексуални пози за възрастни хора 18+

С напредване на възрастта не можем да се развихрим в леглото като 20-годинишни, но има как да разнообразим интимния си живот

За любовта няма граници и възраст. Всичко са само цифри.

Същото може да се каже и за секса… но с някои изключения. Каквото и да си говорим интимните ласки след една определена възраст (да речем след като сме духнали 50 свещи на тортата) стават все по-трудни.

7 съвета за страхотен секс и след петдесетака!

Но не заради желанието – то не умира, а заради телата ни! С напредване на възрастта не можем да се развихрим в леглото като 20-годишни – рискувам куп травми.

Но има ли как и възрастните хора да се наслаждават на секса в различни пози без последствия? Да! Има как!

„Възрастните хора, противно на общоприетото схващане за липсата на личен живот, често правят секс“ – това категорично мнение изрази секс терапевтът Алия Мур. 

„Но тъй като телата им вече не са толкова гъвкави, колкото на младини, те трябва да практикуват определени сексуални пози“, каза експертът.

Мур нарече позата „лъжичка“ най-добрата позиция за по-възрастни любовници. Според експерта легналата позиция изисква минимално движение и осигурява пълен контакт на телата. 

Освен това минимизира вероятността от болки в ставите. Всичко, което се изисква от партньорите, е да лежат настрани, мъжът трябва да е зад жената.

„В поза „лотос“ можете да се насладите и на интимно общуване с партньора без излишен стрес за тялото“, продължи сексотерапевтът. 

Позата „лотос“ се заема лесно: мъжът сяда на леглото, а жената сяда отгоре, с лице към него. Краката на партньорите трябва да прегръщат телата си.

Сексолог обясни какво ще се случи, ако спите отделно от половинката

„Кучешката“ поза също може да помогне на по-възрастните партньори да се наслаждават на секса без рискове за здравето“, добави Мур. 

Жената трябва да лежи с тялото си на леглото, докато краката й трябва да останат на пода. Мъжът е разположен изправен зад него, с ръце върху брадата на партньора си.

Освен това секс терапевтът Лекс Браун-Джеймс и секс терапевтът Кейси Танер посочиха оптималното количество секс за щастлива връзка. 

Според тях в щастливите съюзи партньорите не следят броя на сексуалните актове и двамата очакват секса с нетърпение, наслаждават му се и не се страхуват да кажат какво харесват и какво не харесват в леглото. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!