Войник спаси красива еврейка от лагер на смъртта, но не можа да я пусне на свобода и реши да... (СНИМКИ)

Войник спаси красива еврейка от лагер на смъртта, но не можа да я пусне на свобода и реши да... (СНИМКИ)

Историята на 97-годишният Джон Макей и 93-годишната Едит Щайнер е достойна за филмова лента. Двамата се срещат при изключително трагични обстоятелства, но любовта им помага да преодолеят всички трудности, които се изпречват на пътя им.

Джон и Едит се запознават в разгара на Втората световна война. Едит е затворник в лагера на смъртта "Аушвиц", а бъдещият й съпруг - шотландски войник. Джон служел в редиците на спецподразделение, освободило еврейските пленници от нацисткия лагер в Полша. Сред хората, които спасил, била 20-годишната Едит. 

Младото момиче попаднало в концлагера заедно с майка си. След шест кошмарни седмици в Освиенцим, двете жени трябвало да бъдат екзекутирани в лагера "Берген-Белзен" в Германия. Те обаче не стигнали до там, защото по пътя били спасени от Джон и колегите му. В чест на събитието били организирани танци, на които главните герои на нашата история се срещнали за първи път. 

Най-известните съпруги на арабските шейхове, които плениха света с неповторим стил и приказна красота (СНИМКИ)

Шотландският войник бил много притеснен и помолил свой приятел да отиде при красивата еврейка и да я склони да танцува с него. Едит обаче казала, че ще танцува, ако Джон я покани сам. След като събрал смелост, Джон отишъл при момичето и двамата танцували цяла нощ. Първият танц поставя началото на любовната им история, продължила повече от 70 години.  

Мъжът на Гери Малкоданска с разтърсваща изповед за най-голямата си болка, Александър хвърли голяма бомба за синоптичката! (ВИДЕО)

Войната нанесла тежки душевни рани и на Едит, и на Джон. 23-годишният шотландец бил пленен от нацистите в Северна Африка още в началото на войната и по чудо успял да избяга от италиански лагер за военнопленници, дегизирайки се с военна униформа на врага. Наложило се да се крие 18 месеца, за да не попадне отново в ръцете на врага.

Едит е родена в унгарския град Секешфехервар. По време на войната 39 души от семейството й загиват в концентрационни лагери. Само тя и майка й успяват да преживеят Холокоста.  

Зад сватбените СНИМКИ на Деби се крие смъртоносна трагедия, от която никой човек на света не е защитен

Едит и майка й заминават за Шотландия и на 17 юли 1946 година двамата влюбени узаконяват връзката си и стават семейство.

От този момент те се посвещават изцяло един на друг. Създали две прекрасни деца - Шарън и Питър, които по-късно ги дарили със седем внука и пет правнука.

Джон и Едит започнали свой бизнес, ставайки собственици на малко хотелче.

Последните си години прекарват в дом за възрастни хора. Джон е истински джентълмен и винаги се старае половинката му да е щастлива.  

Луиз се сгоди за мъжа на мечти си, но три седмици по-късно се случи нещо кошмарно, за което много дами се срамуват да говорят (СНИМКИ)

Любовта и предаността, която изпитват един към друг, е очевидна за всеки, който прекара няколко минутки в компанията им. 

През февруари 2017-а двамата празнуват 71-ата годишнина от сватбата си. Три седмици по-късно Едит издъхва в ръцете на любимия си съпруг. 

Джон Маккей остава сам, но историята на тази двойка се превърна в трогателно напомняне, че истинската любов съществува! /jenata.blitz.bg 

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

taae

taae 15.02.2019 16:15

ако ти е омръзнало да ти викат шамандура,буца,тлъстата,цоцолана,дебелата,пълничката ,вземи си това гарантирам ще спреш да плюскаш като луда ще отслабнеш без диети и упражнения http://bit.ly/2kqNpXz

ако

ако 23.08.2021 14:31

ти е омрьзнало да ти викат дрьгел гюдерия дьрта пач=авра то вече и за това не става6 изкуфяла сбрьчканячка пле6ивата увиснал задник цици чорап с камьк

ако

ако 23.08.2021 14:32

ти е омрьзнало да ти викат дрьгел гюдерия дьрта пач=авра то вече и за това не става6 изкуфяла сбрьчканячка пле6ивата увиснал задник цици чорап с камьк