2 изкушаващи рецепти за мързелив, но вкусен БГ чийзкейк

За тази десерти е достатъчно да имате хляб и извара у дома

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/2-izkushavashti-recepti-za-marzeliv-no-vkusen-bg-chiyzkeyk Jenata.blitz.bg
2 изкушаващи рецепти за мързелив, но вкусен БГ чийзкейк

Много българи в последните години обичат да похапват чийзкейк. Той често измества традиционните български тестени десерти.

Но ако искате да хапнете нещо ново, вкусно, но и с български привкус, то прочетете долните редове.

Един хляб и извара са на пръв поглед несъвместими продукти. Но от такъв комплект можете да приготвите невероятна закуска само за 15 минути. 

По този лесен начин можете да приготвите мързеливи БГ чийзкейкове с извара, за които не е необходимо да месите тестото. 

Топ рецепта: Торта с вафли за 5 минути – без печене, без брашно

Хрупкавият хляб и кремообразният пълнеж са перфектната комбинация.

Именно заради това от jenata.blitz.bg събрахме две страхотни рецепти за мързелив, но изключително вкусен БГ чийзкейк.

Мързеливи чийзкейкове на питка

Необходими продукти:

  • бяла питка или тост хляб - 300 г;
  • яйца - 2 бр.;
  • извара - 300 г;
  • захар - 1 маса. л.;
  • слънчогледово масло - 1 ч.л. л.;
  • стафиди, сушени кайсии по желание.

Начин на приготвяне:

Разбийте изварата с едно яйце и захарта в блендер до гладкост. Добавете стафиди или сушени кайсии (по желание). 

Важно: Ако добавите стафиди към ястието, ги залейте с вряла вода за 5 минути. 

Поставете плънката върху филийките и намажете сандвичите с второто разбито яйце. Поставете върху хартия за печене. Изпечете мързеливите чийзкейкове във фурната за 15 минути на 180°.

Топи се в устата, а става за минути: Уникална рецепта за торта Медовик

Мързеливи чийзкейк от бутер тесто

Друг начин за приготвяне на мързеливи чийзкейк е с готово бутер тесто. Резултатът ще е хрупкави златисти изделия.

Необходими продукти:

  • бутер тесто с мая - 500 г;
  • извара - 300 г;
  • захар - 100 г;
  • заквасена сметана - 80 г;
  • яйца - 2 бр.;
  • ванилова захар - щипка.

Начин на приготвяне:

Извадете тестото от фризера предварително, за да се размрази. Загрейте фурната на 220°. 

С помощта на блендер смесете изварата, заквасената сметана, захарта и едно яйце. Чукнете второто яйце, за да покриете продуктите.

Оформете кръгли „гнезда“ от тестото. Вътре се изсипва плънката от изварата. 

Намажете чийзкейковете с яйце и ги поставете върху покрита с хартия за печене тава. Пече се 15-20 минути и се сервира горещо. / jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай