Ако обичате пикантните и екзотични ястия, рецептата, която днес от jenata.blitz.bg ви предлагаме, е точно за вас. И, между другото, тя е изключително подходяща и за предстоящите великденски празници.
Сочното и пикантно агнешко по марокански е истински шедьовър, който може да се сервира на обяд или вечеря, задължително в горещ вид.
Ястието се съчетава перфектно с всякаква гарнитура от зеленчуци или бобови растения. И е толкова ароматно, че със сигурност ще събере цялото семейство около масата!
Списък с продукти:
2 бр. агнешко месо с кокал (ребра, плешка по 1,2 кг)
220 гр. краве масло
5 скилидки чесън
Уникална вкусотия: Печена агнешка плешка с чесън и розмарин
1 малка люта червена чушка
1 малка връзка кориандър
по 1 супена лъжица смлян кимион, червен пипер, кориандър и канела
Начин на приготвяне:
Оставете маслото на стайна температура, докато омекне. Нарежете кориандъра на ситно. Отстранете семената от лютата чушка и я нарежете на ситно.
Обелете чесъна и го счукайте в хаванче. Добавете към омекналото масло чесъна, лютата чушка, кориандъра и останалите подправки.
Намажете агнешките плешки с пикантното масло, увийте ги във фолио и оставете в хладилника за 24 часа.
Агнешки ребърца с розмарин и чесънче - истинска наслада за сетивата
Извадете месото от хладилника 1 час преди готвене и махнете фолиото. Загрейте фурната до 250 градуса.
Сложете решетката по средата на фурната, застелете я с алуминиево фолио и сложете агнешкото върху нея. Под решетката може да сложите тава, в която да капе мазнината.
След 15 мин. намалете температурата на фурната до 140 градуса и печете 1 час и 20 минути.
Преди сервиране прехвърлете месото в чиния, покрийте го с фолио и оставете да почине за 15 минути. Сервирайте горещо. Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!