Закуската е нещо много важно, но не всеки обича всяка сутрин да похапва сандвичи, защото стават бързо и лесно.
Ей такива сочни сармички по румънски досега не сте опитвали!
От jenata.blitz.bg ще ви разкрием тайната на една много бърза закуска, за която ви трябва само половин час свободно време и 5 съставки, които вероятно присъстват винаги във всяка кухня и хладилник.
Никой не знае кой е прародител на това ястие – французите казват, че са те, поляците също се б бият в гърдите за тази вкусотия. След това рецептата се е разпространила из славянските страни.
Това обаче не е важно, главното е, че се приготвя много лесно и бързо и всички в дома ви просто ще се влюбят в това хапване и тези специални палачинки.
Ще си оближете пръстите с тези вкусни зелеви сармички по стара циганска рецепта
Ще и разкрием тънкостите как да направите тези палачинки тънки и хрупкави отвън и мекички отвътре. Ще ви споделим и прекрасна рецепта за сос, който е просто идеален за това ястие.
Продукти:
За палачинките
2 големи картофа
2 бр. яйца
60 гр. Сирене
30 гр. галета
Сол и черен пипер на вкус
малко брашно
горчица по желание
Няма такава вкусотия: Картофени палачинки с месце и гъбки
За соса
4-5 супени лъжици заквасена сметана
Магданоз и копър
Червен пипер
Сол и черен пипер
1 скилидка чесън
1 чаена лъжичка ябълков оцет
Всички полудяха по това ястие на масата, приготвя се елементарно
Начин на приготвяне:
Обелете картофие, изплакнете ги добре, а след това ги настържете на едро ренде. После ги поставете върху кухненска хартия, за да се изцедат. Може да сложите сол и черен пипер на вкус.
След това в малка купа разбийте яйцата, добавете към тях настъргано сирене. По избор може да сложите и горчица. Сложете галета в отделна плоска чиния. В нея може да сложите и малко брашно, за да не се разпаднат картофените палачинки и да не загубят формата си.
Поставете тигана на среден огън и добавете масло. Оформете малки топчета от настърганите картофи, а после потопете всяко в яйце после в галета и брашно.
Когато свършите това директно поставяйте палачинките в тигана. Отгоре може да сложите малко сол и черен пипер.
Всички вкъщи са луди по тази чудна закуска с яйца СНИМКИ
Дръжте ги около 5 минутки, докато се образува светлокафява коричка, след което ги обърнете от другата страна за още 3 минути. После поставете палачинките върху кухненска хартия, за да се отървете от излишната мазнина.
Охладете готовите палачинки, сложете ги в чинии, по желание може да украсите с пресни билки.
Как да направите соса?
За да го приготвите в малка купа смесете заквасена сметана, малко ситно нарязан магданоз, червен пипер и оцет. Разбъркайте добре. После добавете много ситно нарязания чесън към соса и черен пипер на вкус.
Бон апети!/jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!