logo

Бърза закуска с 5 продукта, намиращи се във всеки хладилник

Бърза закуска с 5 продукта, намиращи се във всеки хладилник

У дома децата ми обожават да им приготвят картофени палачинки

Закуската е нещо много важно, но не всеки обича всяка сутрин да похапва сандвичи, защото стават бързо и лесно.

Ей такива сочни сармички по румънски досега не сте опитвали!

От jenata.blitz.bg ще ви разкрием тайната на една много бърза закуска, за която ви трябва само половин час свободно време и 5 съставки, които вероятно присъстват винаги във всяка кухня и хладилник.

Никой не знае кой е прародител на това ястие – французите казват, че са те, поляците също се б бият в гърдите за тази вкусотия. След това рецептата се е разпространила из славянските страни.

Това обаче не е важно, главното е, че се приготвя много лесно и бързо и всички в дома ви просто ще се влюбят в това хапване и тези специални палачинки.

Ще си оближете пръстите с тези вкусни зелеви сармички по стара циганска рецепта

Ще и разкрием тънкостите как да направите тези палачинки тънки и хрупкави отвън и мекички отвътре. Ще ви споделим и прекрасна рецепта за сос, който е просто идеален за това ястие.

Продукти:

За палачинките

2 големи картофа

2 бр. яйца

60 гр. Сирене

30 гр. галета

Сол и черен пипер на вкус

малко брашно

горчица по желание

Няма такава вкусотия: Картофени палачинки с месце и гъбки

За соса

4-5 супени лъжици заквасена сметана

Магданоз и копър

Червен пипер

Сол и черен пипер

1 скилидка чесън

1 чаена лъжичка ябълков оцет

Всички полудяха по това ястие на масата, приготвя се елементарно

Начин на приготвяне:

Обелете картофие, изплакнете ги добре, а след това ги настържете на едро ренде. После ги поставете върху кухненска хартия, за да се изцедат. Може да сложите сол и черен пипер на вкус.

След това в малка купа разбийте яйцата, добавете към тях настъргано сирене. По избор може да сложите и горчица. Сложете галета в отделна плоска чиния. В нея може да сложите и малко брашно, за да не се разпаднат картофените палачинки и да не загубят формата си.

Поставете тигана на среден огън и добавете масло. Оформете малки топчета от настърганите картофи, а после потопете всяко в яйце после в галета и брашно.

Когато свършите това директно поставяйте палачинките в тигана. Отгоре може да сложите малко сол и черен пипер.

Всички вкъщи са луди по тази чудна закуска с яйца СНИМКИ

Дръжте ги около 5 минутки, докато се образува светлокафява коричка, след което ги обърнете от другата страна за още 3 минути. После поставете палачинките върху кухненска хартия, за да се отървете от излишната мазнина.

Охладете готовите палачинки, сложете ги в чинии, по желание може да украсите с пресни билки.

Как да направите соса?

За да го приготвите в малка купа смесете заквасена сметана, малко ситно нарязан магданоз, червен пипер и оцет. Разбъркайте добре. После добавете много ситно нарязания чесън към соса и черен пипер на вкус.

Бон апети!/jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай