Всеки иска да си направи нещо вкусно рано сутрин. Писнало ви е от традиционните неща и искате да си направите нещо, което да задоволи всичките ви рецептори.
Бъдни вечер е! Красиви имена черпят, а традициите повеляват на трапезата да има…
Съставките, които са ви необходими за тази рецепта, се намират в хладилника на абсолютно всеки човек. Дори и в този на ергените.
Няма да хабите много усилия и нерви в кухнята, гарантираме ви.
Време за приготвяте: 30 минути
Хранителна стойност: 205,82 kcal, 11,21 гр. Протеин, 15,65 гр. Мазнини, 4,18 гр. Въглехидрати.
6 идеи за постни ястия за Бъдни вечер СНИМКИ
Какво е необходимо:
1 бр. картоф
4 бр. яйца
2 супени лъжици олио/зехтин
50 гр. Шунка
50 грама сирене/кашкавал
Сол и подправки на вкус
Тази вкусна салатка промени изцяло мнението ми за цвеклото!
Приготвяне:
Обелете картофа. Нарежете го на кръгчета със средна дебелина. Не забравяйте да ги подсушите с хартиени кърпи, за да премахнете излишната вода. Загрейте добре тигана, сложете зехтина и запържете картофките от двете страни до златисто кафяво.
Разбийте четирите яйца и към тях добавете малко сол и подправки. Изсипете ги върху картофките, когато ги обръщате в тигана.
Всички полудяха по „Изумрудената салата” (СНИМКИ)
Нарежете шунката и я изсипете върху яйцата.
За да направите ястието по-вкусно настържете отгоре сирене или кашкавал. След това намалете котлона до минимум и след малко закуската е готова.
Когато сервирате ястието може да го поръсите с магданоз или копър.
Бон апети! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!