Това предястие направо подлуди всички у дома. Взех рецептата от една приятелка и това бе най-умното нещо, което свърших през последните дни.
Как да сварим яйцата без да ги варим! ВИДЕО
На външен вид това са красиви топки, но какво има вътре в тях? Е, това е изненада, докато не ги пробваш. Вкусът им обаче е уникален, разтапят се в устата буквално.
Няма такава вкусотия: Картофени палачинки с месце и гъбки
Подходящи са както за всяка вечер пред телевизора, така и при посрещане на гости или при специални поводи и празници. Стават много лесно и бързо.
Продукти:
Гъбки - 8 броя малки
2 яйца
200 гр. рулца от раци
сирене/кашкавал/моцарела 150 гр.
зехтин - супена лъжица
2 скилидки чесън
черен пипер и сол на вкус
крекрери
майонеза
Кулинарна благинка за зимата: Това кисело зеленце по добруджански с наденички е любимо на всички вкъщи! (СНИМКИ)
Приготвяне:
Нарежете гъбките, а след това ги сложете в тиган с предварително загрята мазнина, добавяйки супена лъжица зехтин. Може и масло по избор.
Запържете ги, докато не добият красив златист цвят. След това ги сложете върху хартиена кърпа, която да попие излишната мазнина.
Всички полудяха по тази лесна и бърза есенна салата с майонеза, приготвя се за 5 минутки!
Сега настържете или нарежете на ситно рулцата от раци.
Използвайте рендето и за сиренцето. Аз лично ще използвам моцарелата, защото има по-нежен и деликатен вкус, но вие може да използвате това, което ви харесва най-много.
През рендето минете и двете яйца, които предварително сте сварили.
След това комбинирайте съставките.
Добавям майонеза, нарязан чесън и сол.
Смесвам всички съставки, докато не се получи хомогенна смес. Ако тя е много гъста, добавете още малко майонеза.
Направете на малки топки сместа. Може да ги оваляте в счукани крекери и сте готови да поднесете тази вкусотия на гостите./jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!