Лятото е перфектният сезон за приготвяне на тиквички, а рецептите в интернет са толкова много, че понякога е трудно да решите на коя точно да заложите, за да си хапнете нещо вкусно.
Цял живот съм пържила рибата неправилно, докато свекървата не ми разкри как се прави
Следващото ни предложение обаче е неустоимо. Това е една меко казано вълшебна рецепта.
След нея ще спрете да пържите тиквичките, защото ще откриете как те стават по-вкусни, по-бързо и са много по-здравословни. Горещо препоръчваме на всички да пробват точно този начин за приготвянето им. Няма да съжалявате.
Необходими съставки:
- Тиквички 500 г
- Сол 1/2 ч. л.
- Сух чесън 1 ч. л.
- Пушен червен пипер 1 ч. л.
- Слънчогледово олио 2 с. л.
- Кашкавал 80 г
- Връзка копър
- Майонеза 1 с. л.
Споделям рецептата за готвене:
Обелете тиквичките и ги нарежете на кръгчета.
Прехвърлете в голяма чиния, добавете сол, сух чесън и пушен червен пипер. Изсипете слънчогледовото олио и разбъркайте всичко добре.
В дълбока купа настържете кашкавала на едро ренде, нарежете копъра и го добавете към кашкавала. Добавете майонеза и разбъркайте добре.
Покриваме тавата за печене с хартия и подреждаме подготвените кръгчета тиквички. Слагаме ги във фурната, загрята до сто и осемдесет градуса, за петнадесет минути.
След това върху кръгчетата тиквички разпределяме готовата плънка. Връщаме ги отново във фурната за пет минути.
Вашите тиквички на фурна са готови. Добър апетит!
Рецептата е на bukvarche.com
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!