Цял живот съм пържила рибата неправилно, докато свекървата не ми разкри как се прави

Цял живот съм пържила рибата неправилно, докато свекървата не ми разкри как се прави

Реших да се възползвам от съветите й и наистина - с ръка на сърцето признавам, че по-вкусно нещо не бях яла  

В нашето семейство всички обичаме пържена рибка. С тези думи започва писмото си до нас читателка на jenata.blitz.bg

"Съпругът ми е рибар и често ни радва с богатия си улов.  Аз пък, на свой ред, бързо я хвърлям в тигана и събирам всички около масата за поредната вкусна вечеря. 

Винаги съм пържила рибата по един и същи начин, който съм научила от мама. Нагрявам тигана, добавям олио, подреждам рибата и започвам да пържа.

Между другото, никога не съм се замисляла, че може да се прави по някакъв друг начин. Докато един път свекърва ми не ме погледна укорително, докато гледаше какво правя. И реши да сподели своята малка тайна за приготвянето на вкусна и апетитна пържена рибка. 

Шеф готвачи разкриха тайната на перфектното картофено пюре

"След като изчистим рибата и махнем всички вътрешности, трябва да направим няколко диагонални разреза на трупа. Това се прави, за да омекнат костите при пържене", каза тя. 

"А за да не мирише на тиня и месото да не е жилаво, е препоръчително да добавиш и малко лимонов сок към подправките. 

Натрий добре рибата с подправки, а след това попий влагата с хартиена кърпа. Ако излишната влага не се отстрани, рибата може да се разпадне по време на пържене", добави тя. 

"Ако ще панираш голяма рижа, е добре предварително да я осолиш. За малките риби добавяш солта към панировката. 

Свекърва ми издаде тайната за вкусно пилешко, топи се в устата

Самата панировка трябва да е от брашно и галета, в съотношение 1:1", продължи със съветите си свекървата. 

"И не на последно място, рибата се пържи само в тиган с дебели стени. Първо загряваш добре олиото, докато не започне да цвърчи, и чак след това слагаш рибата. Ако това не го направиш, рибата ще стане на каша!", сподели тя. 

Реших да се възползвам от съветите й и наистина - с ръка на сърцето признавам, че по-вкусна рибка не бях яла!", посочва в заключение читателката ни. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

айде сега

айде сега 01.08.2023 10:02

Ние в Созопол не чистим,чакаме олиото да граняса хубаво и тогава пържим.Така се получават разстройства,гастрити и други.Имаме договор със здравната каса.

Любка

Любка 01.08.2023 15:06

А ако към бялото брашно добавиш и чаревично брашно рибата ще стане хрупкава и много вкусна

Ааа

Ааа 01.08.2023 15:57

На мен пък с царевично брашно ми горчи! Много е гадно! По добре пшенично нишесте ! По вкус и цвет - товарищи нет! Ха ха ха

Пешо рибаря

Пешо рибаря 01.08.2023 22:22

Ама верно ли цял живот не знаеше как да пържиш рибата , как така през целия ти живот свекърва ти веднъж не ти каза аджеба как се пържи риба да ви е*а майката проста !!!

Бай Танас на кюшето

Бай Танас на кюшето 02.08.2023 9:19

В олиото, "баба" ти, може би умишлено не ти е казала се слага 1супена лъжица свинска мас. Питай " дедо" ти защо или по- добре някой лекар.

Бай Танас на кюшето

Бай Танас на кюшето 02.08.2023 9:20

Аман от неподготвени автори.

Ivvo

Ivvo 03.08.2023 9:53

Глупост

Дивергент

Дивергент 03.08.2023 14:05

Явно до сега баба ти е пържила стара и замразена риба щом и става на каша.

Galya Antonova

Galya Antonova 14.08.2023 11:06

И защо грешка защото не ти харесва какво писах ли

Galya Antonova

Galya Antonova 14.08.2023 11:07

И защо грешка защото не ти харесва какво писах ли

Готвач

Готвач 20.08.2023 14:27

Да го начукам и на теб и на свекърва ти, а и на тия дето ни занимават с глупости!

Чукундур

Чукундур 11.09.2023 23:40

А бе вие сте изтрещели, само свекървите са ви у главите. Аре поне кажете и за свекъро оти че му се на криви паламудо.