Шеф готвачи споделиха малките си тайни, с които картофеното пюре става още по-вкусно, пише Daily Star.
В Reddit майстори кулинари си спретнаха дискусия, посветена на това как може да бъде подобрен вкусът на това популярно ястие, любимо на малки и големи. Всички са на мнение, че увеличаването на маслеността в ястието е ключът към успеха.
За целта в него трябва да се сложи повече масло или сметана, казват специалистите.
Тайната на перфектно сварените паста и спагети е развенчана
Френският шеф готвач Людо Лефебр препоръчва, когато правим пюре, да се придържаме към формулата килограм масло на килограм картофи.
Други кулинарии пък припомнят, че съществуват редица алтернативни мазнини, които, освен всичко останало, придават и неустоим аромат на ястието.
"Крема сиренето е идеално за картофено пюре. То е с високо съдържание на мазнини, съдържа и добра доза пикантна млечна киселина (както и емулгатори и сгъстители), които придават пикантност на ястието".
Освен това всички са съгласни, че когато правим пюре, картофите трябва да се мачкат със специален уред, а не с пасатор, за да се запази и подобри текстурата му.
Феноменална картофена салата с чипс от бекон
Готвачите съветват също към ястието да се добавя и някакъв сладък зеленчук, например сварени моркови. Това, по думите им, ще придаде на пюрето приятна сладост.
И на последно, но не по важност, място - преди да се сварят картофите, е добре от тях да отстрани излишното нишесте.
"Обелете картофите, нарежете ги на кубчета, залейте със студена вода и ги оставете да престоят известно време. След това изплакнете с гореща вода и сложете да се варят", препоръчват специалистите.
И така, след като вече сте запознати с малките тайни на шеф готвачите за перфектно картофено пюре, може да обелите малко картофки и да зарадвате всички вкъщи с една неустоимо вкусна гарнитура.
Пиршество за душата: Картофки, пържени във фурна
Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!