Диета „Петте супени лъжици“ топи до 20 кг, а и стомахчето изчезва

Диета „Петте супени лъжици“ топи до 20 кг, а и стомахчето изчезва

Хубавото на този хранителен режим е, че няма ограничения в това какво може да ядем, а само колко

Мечтаете ли да отслабнете, без да спазвате строга диета, и в същото време да намалите обема на стомаха си? Е, сега от jenata.blitz.bg имаме идеалното решение за вас. То се казва диета „Петте супени лъжици“.

Всички се влюбиха в Скандинавската диета, която прави чудеса (СНИМКИ)

Системата от пет лъжици е идеална за тези, които не искат да ограничават диетата до монотонни ястия.

Диетата на балерините прави чудеса! Тайната се крие в...

Диетата се основава на принципа на фракционното хранене, при което се обръща изцяло внимание на броя и обема на порциите, а не на продуктите, които ги съставят. 

Такъв режим не само помага за нормализиране на обема на стомаха, но и спомага да се отървете от навика да преяждате, но също така не ви позволява да гладувате през целия ден.

Пет правила за диета с лъжиците
Необходимо е да ядете доста често и с кратки почивки (не повече от три часа), а всяка от порциите ви през деня не трябва да надвишава пет супени лъжици. Това правило обаче всъщност е доста произволно. 

Диета чудо топи 18 килограма само за 2 седмици

Поради трудности при контролирането на твърди и разнородни ястия, диетите предлагат лъжицата да се счита само за символ на умереност в храната и при готвене се съсредоточете върху размера на порцията – да се между 150 и 200 грама. 

С тази диета можете да ядете дори вечер, да пиете вода и други напитки в неограничени количества и да направите свое собствено меню за деня от всякакви продукти. В крайна сметка основното в тази диета е да се научите да контролирате обема на порциите, а не да спазвате строги и ясни ограничения.

Диета от каменната ера прави чудеса с тялото ни (СНИМКИ)

Независимо от това, диета от пет супени лъжици има много по-голям ефект, ако се откажете от газираните напитки, соковете, различни магазини сосове, пържени храни, както и приготвени полуфабрикати, които сами по себе си не са полезни. 

Също така се препоръчва да консумирате по-малко захар и храни, съдържащи бързи въглехидрати, като например печени, защото те, като пикантни храни, след като произвеждат прекомерна глюкоза, водят до бърззо огладняване, което, разбира се, няма да допринесе за успеха на вашата диета. 

Чудната диета на баба, която топи килцата без да гладуваме

Това обаче не означава, че през това време не можете да се зарадвате с нещо сладко!

Какво мога да ям?
Сред храните, позволени в диетата „Петте супени лъжици“, са всички ястия, съдържащи бавни въглехидрати, тъй като те могат да насищат организма за по-дълго време. Те включват пълнозърнести зърнени храни, някои плодове, боб и зърнени храни, както и зеленчуци без нишесте. 

Като основно ястие се препоръчва да се ядат богати на протеини храни, тъй като тя се усвоява по-дълго и в резултат на това не предизвиква нова вълна от глад. Протеинът в големи количества съдържа месо и млечни продукти, както и пилешките яйца. 

Растителните мазнини, които се намират например в зехтина, също спомагат за потушаване на апетита, така че не забравяйте да напълните салати с тях.

Динамична диета топи всички излишни мазнини

Също така си струва да се отбележи, че диетата с пет лъжици няма ограничения във времето при избора на продукти - по-скоро е специална диета, която може да ви помогне да отслабнете пет до двадесет килограма, в зависимост от това колко време решите да я следвате.

Не забравяйте обаче, че диета от пет лъжици не е подходяща за бременни и кърмещи жени, както и за хора, страдащи от хронични заболявания, така че преди да вземете окончателно решение е по-добре да се консултирате с лекар. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!