Трябва да направите нещо бързо и вкусно за хапване? Какво ще кажете за една паста с пиле в нежен сметанов сос?
Безумно вкусна, бърза и лесна семейна вечеря! Това просто ястие може да се приготвя буквално всеки ден! Винаги ще бъде вкусно и едва ли ще ви омръзне скоро.
Фетучините са много популярни в италианската кухня. Те се съчетават прекрасно с пилешко месо, с морски дарове, с почти всички зеленчуци, с болонезе и със сметанов сос. А един от най-разпространените и може би най-вкусни начини за приготвянето им е с пилешко месо и гъби.
Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите това нежно и вкусно изкушение:
250 гр. паста фетучини
1 бр. пилешко филе (около 300-350 гр.)
200 гр. гъби печурки
Топ готвачи разкриха най-големите грешки при приготвянето на паста
1 глава лук
2 скилидки чесън
250 гр. сметана 30% масленост
краве масло
зехтин
сол, черен пипер и индийско орехче на вкус
пресен босилек
40 гр. пармезан
Начин на приготвяне:
Измийте пилешкото филе, подсушете го и го нарежете на тънки ивици. Сложете го в тиган със загрят зехтин и запържете до златистокафяво.
Няма друга такава вкусотия: паста с горски гъбки и скариди
Измийте гъбите и ги нарежете. Добавете ги в тигана при месото, добавете малко сол и разбъркайте. Пържете, докато сокът от гъбите не се изпари.
За да не губите време, докато на единия котлон приготвяте месото и гъбите, на другия може да сварите пастата.
Когато водата в тенджерата заври, добавете малко сол и сложете фетучините, разбъркайте и варете в продължение на 7 минути от момента на слагане, почти до готовност, но така, че пастата да се получи al dente.
За да определите по-точно времето за готвене, най-добре е първо да прочетете инструкциите на пакета.
Прехвърлете сварената паста в гевгир и изцедете водата. След това я върнете обратно в топлата тенджера и я залейте с една лъжица зехтин. Така няма да позволите на лентите да се залепят, докато приготвяте соса.
По-нататък се нуждаете от дълбок тиган. В него сложете да се разтопи малко краве масло, в което да запържите нарязаните на ситно лук и чесън.
С тези малки тайни ще засенчите и италианците с вкусната си паста!
Веднага щом лукът омекне, добавете сметаната. Оставете за минутка, след което добавете пилешкото месо и гъбите, половината от пармезана и разбъркайте добре.
Накрая добавете и пастата. Разбъркайте отново. Поръсете с малко черен пипер и индийско орехче. Добавете и босилека и разбъркайте. Най-вкусната паста на света е готова!
Сервирайте докато е още топла, като не забравяте да поръсите всяка чиния с малко от останалия пармезан. Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки